Breaking news

Ayman al-Zawahiri, noul lider Al Qaeda, instigă la atacuri urgente asupra Statelor Unite

loading...

Noul lider al reţelei teroriste Al Qaeda îşi îndeamnă adepţii să continue lupta sângeroasă împotriva Statelor Unite, despre care spune că reprezintă o naţiune “criminală” care a corupt întreaga lume.

Ayman-al-Zawahiri-al-qaedaAyman al-Zawahiri apare într-o înregistrare video postată duminică, 14 august 2011, pe un site al radicaliştilor musulmani. Înregistrarea are 12 minute şi este cel de-al treilea material video în care apare Ayman al-Zawahiri, după ce a fost numit liderul Al Qaeda în luna iunie 2011, scrie Huffington Post.

Cu un veşmânt alb, un turban şi o armă automată lângă el, Ayman al-Zawahiri a spus că jihadul islamic sau “războiul sfânt” împotriva americanilor “nu se opreşte cu moartea unui comandant sau lider”, făcând referire la Osama bin Laden.

Vânaţi America, care a ucis liderul mujahedinilor şi i-a aruncat trupul în mare”, a spus el. “Atacaţi atât de puternic încât să rămână în istorie că însuşi Alah a lovit prin credincioşii săi, o ţară criminală care a împrăştiat corupţia în lume”.

Al-Zawahiri mai spune că turbulenţele din Egipt şi din Tunisia sunt un context favorabil diseminării mesajelor de instigare. El cere jihadiştilor să profite acum de oportunitate şi să recruteze noi adepţi, deoarece nimeni nu ştie câtă vreme se va menţine climatul de răzvrătire socială.

Deocamdată, autenticitatea înregistrării video nu a fost confirmată.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

loading...