Breaking news

Avocatul Vlad Nechita cere insolvența CFR Marfă pentru o creanță de peste 450.000 de lei

loading...

Avocatul Vlad Nechita cere Tribunalului București să declare insolvența companiei naționale de transport feroviar, CFR Marfă, pentru o creanță de peste 450.000 de lei. Compania spune că demersul este ilegal întrucât nu au trecut 60 de zile de la emiterea facturilor ce trebuiesc achitate.

cfr marfaCFR Marfă e la un pas de insolvență pentru că un avocat din Ploiești reclamă că are de primit de la compania de stat, suma de 456,081,71 lei. În replică la cererea de intrare în insolvență, CFR Marfă susține că demersul este unul ilegal și că nu au fost informați că acea creanță a ajuns la cabinetul de avocatură din Ploiești.

„Ca urmare a apariţiei în mass-media a informaţiei privind riscul de intrare în insolvenţă a CFR Marfă, după ce un cabinet de avocatură cu sediul în Ploieşti a depus în acest sens o cerere la Tribunalul Bucureşti, aducem la cunoştinţă mass-mediei, a clienţilor CFR Marfă şi a publicului larg că demersul început de cabinetul de avocatură din Ploieşti nu este unul legal. CFR Marfă are încheiat un Contract de reparaţii periodice pentru vagoane de marfă cu firma creditoare şi în conformitate cu prevederile acestui Contract, societatea reparatoare trebuie să ceară acordul CFR Marfă pentru cesionarea drepturilor şi obligaţiilor care decurg din contract. În fapt, conform ştirilor apărute în presă, firma creditoare a cesionat creanţe către cabinetul de avocatură din Ploieşti, dar CFR Marfă nu a primit nicio înştiinţare sau solicitare asupra intenţiei de cedare a acestei creanţe. Facturile care conform ştirii de presă au fost cesionate de firma creditoare către cabinetul de avocatură, nu depăşesc termenul de scadenţă care ar da dreptul celui care deţine aceste facturi să solicite insolvenţă CFR Marfă”, se arată în comunicatul oficial al CFR Marfă, remis exclusivNEWS.ro.

Conform art. 5 al Legii nr. 85/2015, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, pentru că o societate să fie îndreptăţită la introducerea unei cereri privind deschiderea procedurii insolvenţei unei alte societăţi, trebuie să deţină facturi neachitate cu termen de scadenţă depăşit mai mare de 60 de zile.

CFR Marfă susține că ”acţiunea cabinetului de avocatură din Ploieşti, privind cererea de deschidere a procedurii insolvenţei CFR Marfă, dacă deţine aceste facturi, ar trebui respinsă că inadmisibilă„.

CFR Marfă precizează faptul că nu înregistrează datorii la bugetul de stat aşa cum, în mod eronat, a apărut în presă.

loading...