Breaking news

Avocatul Valeriu Adrian Mihai, reținut de procurori pentru luare de mită

Procurorii DNA, au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Valeriu Adrian Mihai, avocat în Baroul Constanţa, pentru că ar fi luat 8.000 de euro drept mită.

Anchetatorii precizează că avocatul i-a cerut unui client de-al său, suma de 8.000 de euro, promițând că în schimbul banilor va interveni pe la organele judiciare ca să-i rezolve problema.

În perioada februarie 2011-iunie 2012, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a pretins de la un denunţător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Drept urmare, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Mihai Valeriu Adrian, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

>