Breaking news

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat de urgență la spital

loading...

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a anunțat vineri în cadrul unei conferințe de presă că în urma anchetei derulate în penitenciar în cazul lui Sorin Oprescu, s-a decis recomandarea internării de urgență a primarului suspendat al Capitalei.

sorin oprescuAvocatul Poporului s-a autosesizat joi în cazul scandalului iscat în jurul lui Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv. Pentru că autoritățile nu i-au permis primarului suspendat al Capitalei, să fie internat într-un spital, Avocatul Poporului a demarat o anchetă în penitenciar. Comisia care l-a vizitat și consultat pe Sorin Oprescu, formată din reprezentanți ai instituției, un medic și un reprezentant al unui ONG, a mers joi la Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Membrii comisiei spun că în arest nu există condiţiile medicale, aparatură de care un bolnav de inima şi diabet are nevoie. Și drept urmare, Avocatul Poporului recomandă itnernarea lui Oprescu într-un spital civil, sub pază întrucât poate face oricând infarct.

“Riscurile sunt foarte mari şi nu ştiu cine şi-ar putea asumă un asemenea risc. Am văzut că în seara aceasta şi medicii dânsului merg în vizită. Recomandarea noastră este mai concretă şi palpabilă. Legea prevede că instituţiile vizate sunt obligate să ţină seama de urgenţă de aceste recomandări. Sperăm că se va înţelege exact despre ce este vorba şi că este o situaţie care impune o acţiune de urgenţă”, a spus Victor Ciorbea.

“Am avut acces la fişa medicală a domnului Oprescu care a fost întocmită în cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este că este vorba despre o persoană cu o patologie încărcată înalt susceptibilă de a provoca o boală cardiovasculară. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmărite în timp. Concluzia este că în cazul unui pacient cu o bogată încărcătură patologică trebuie urmărit şi deferit unei secţii de cardiologie”, a spus un membru al comisiei.

Un alt membru al comisiei a precizat că în afară de faptul că Sorin Oprescu nu a ajuns să îşi facă analizele recomandate de medicii de la spitalul Sfântul Ioan au fost şi alte aspecte care nu erau în regulă: Regimul alimentar nu este adecvat. Persoanele private de liberatate sunt dependenţe de pachetele pe care le primesc. Este o problema care aduce o atingere sănătăţii persoanelor.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul “Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi, printre care profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă.

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, ca Sorin Oprescu să rămână în arest preventiv, respingând cererea primarului suspendat al Capitalei să fie cercetat sub control judiciar sau în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Decizia de la Tribunalul Bucureşti poate fi contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti, care va stabili definitiv dacă cererea primarului suspendat va fi admisă sau respinsă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>