Breaking news

Avocatul Doru Boştină a fost arestat pentru o evaziune fiscală de un milion de euro

loading...

Avocatul Doru Boştină a fost arestat, vineri, în baza unei decizi a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă, în care procurorii au stabilit un prejudiciu de peste un milion de euro.

doru bostinaDoru Boștină își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a avocatului Doru Boștină, cât și instituirea sechestrului pe aproximativ 98.000 de lei şi trei kilograme de aur.

Avocatul a predat anchetatorilor suma de 45.000 de lei, pentru a dovedi faptul că doreşte să-i ajute în recuperarea prejudiciului.

Curtea de Apel București a mai dispus arestarea lui Alexandru Cucu şi lui Mihai Tutopica, în timp ce pentru Mihai Răducanu a hotărât cercetarea în arest la domiciliu, în acelaşi dosar.

Decizia de vineri a Curții de Apel București poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti i-au reţinut pe cei patru, după ce, joi dimineaţă, poliţiştii au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa lui Doru Boştină şi la locuinţele altor persoae din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Boştină.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, au desfășurat o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Boştină şi Asociaţii a precizat, vineri, că Doru Boştină nu mai este asociat în cadrul casei de avocatură, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucureşti.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>