Breaking news

Avocații lui Năstase cer amânarea executării pedepsei

Avocații lui Adrian Năstase, au anunțat că vor solicita instanței de judecată, amânarea executării pedepsei de închisoare de către fostul premier al României.

Pentru că a încercat să se sinucidă, avocații lui Năstase au cerut Înaltei Curți amânarea executării pedepsei de închisoare pe care ar trebui să o execute fostul premier.

Este o cerere prevăzută de codul de procedură penală, care prevede că în situații excepționale, se poate cere amânarea executării pedepsei. Cererea de amânare se acordă o singură dată pe o perioadă de mxim trei luni”, a declarat Ion Cazacu, unul din avocații lui Adrian Năstase.

Miercuri seară, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, împușcându-se în gât cu un revolver. Joi dimineață, fostul premier a fost operat la Spitalul Floreasca și în acest moment se află în afara oricărui pericol. Doctorul Ioan Lascăr a spus după terminarea operației, că Năstase are nevoie de circa 14 zile de spitalizare.

Instanța a decis ca prim termen de judecată a cererii de amânare a executării pedepsei, pe 5 iulie 2012. Avocații nu sunt mulțumiți cu acest termen și au spus că vor solicita unul mai scurt.

>