Breaking news

Avocata lui Cristian Cioacă suţine că Elodia a părăsit țara în septembrie 2007

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă a șocat audiența joi în sala de judecată, după ce și-a sărutat clientul și după ce a susținut că Elodia nu este moartă și că potrivit datelor furnizate de Interpol, aceasta a plecat din țară în septembrie 2007.

cioaca si elodiaMaria Vasii  suţine sus şi tare că Elodia nu e moartă ci doar plecată din țară încă din septembrie 2007, potrivit datelor Interpol.

Înainte de a face această afirmație, avocata a reuşit să-i lase pe judecători cu gura căscată după ce s-a sărutat cu clientul ei.

Avocata fostului poliţist Cristian Cioacă a cerut, joi, la Curtea de Apel Braşov, care judecă recursul în dosarul de infracţiuni informatice, conexarea acestui dosar cu cel de omor, susţinând că are date de la Interpol care ar arăta că Elodia Ghienscu ar fi părăsit ţara în septembrie 2007.

Au existat suspiciuni că noi ne ascundem după afirmaţia că Elodia ar fi moartă. Noi nu contestăm nicio împrejurare dată de lucrările dosarului şi cerem să fie aduse la lumină. Astăzi (joi n.r.), în sala de judecată am depus dovezi judiciare din dosarul de omor, pe care sunt pregătită să vi le arătăm„, le-a spus Vasii jurnaliştilor la ieşirea din sala de judecată.

Ea a precizat că există dovezi judiciare care arată că expertiza făcută asupra laptopului Elodiei confirmă că avocata ar fi lucrat pe laptoptul respectiv după data de 30-31 august 2007 şi că ar fi redactat o cerere de amânare într-o cauză pe care o avea pe rol în instanţă în 6 septembrie, cerere care poartă semnătura Elodiei.

Ea a mai spus că la dosarul de omor există dovezi că Elodia Ghinescu ar fi părăsit ţara în septembrie 2007.

În altă ordine de idei, pot să vă arăt dovezile judiciare de la dosar, care arată fişa urmăritului prin Interpol, cu dovada că figurează ieşită din ţară şi că se deţin date că este ieşită din ţară. Eu nu cunosc adevărul, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar noi lucrăm cu acte, cu proceduri judiciare. Potrivit acestor proceduri, noi nu dorim să ne ascudem după declararea decesului prin hotărâre judecătorească, dorim ca acest dosar să fie unit cu dosarul de omor pentru că atunci se va vedea dacă clientul meu avea vreun interes legitim să acceseze acest laptop. În ziua în care a venit cu Breazu să caute informaţii despăre soţia sa, a venit pentru că avea intersul legitim să o caute. De aceea noi spunem că o judecată corectă nu se face în două dosare separate, ci cu privire la întreaga stare de fapt”, a mai spus avocata. Ea a arătat jurnaliştilor documentele respective, pe care le-a obţinut din dosarul de omor aflat în arhiva Tribunalului Argeş.

În legătură cu documentul pe care ar exista semnătura Elodiei din septembrie 2007, avocata Radu a spus că este o minciunşi şi că nu va cere expertiză grafologică. Ea a mai spus că Cioacă ar fi cerut medicului de familie al Elodiei să îi emită acesteia un certificat medical pentru a-i motiva absenţele din instanţă, certificat de care avea nevoie pentru a întocmi solicitarea de amânare a unor termen în procesele Elodiei.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dosarul urmând să fie judecat de magistraţii Tribunalului Argeş.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

>