Breaking news

Avionul prăbușit în Munții Apuseni a fost pilotat de copilotul Răzvan Petrescu și nu de Adrian Iovan

Răsturnare de situație în cazul accidentului aviatic produs pe 20 ianuarie 2012, în Munții Apuseni. Pilotul Adrian Iovan NU era la manşa avionului în momentul accidentului. Aeronava era pilotată de copilotul Răzvan Petrescu.

adrian iovan mort in avionLa 50 de zile de la catastrofa aviatică produsă în Munții Apuseni anchetatorii au dezvăluit faptul că Adrian Iovan a fost găsit mort pe locul copilotului. Și că avionul a fost pilotat de copilotul Răzvan Petrescu. Acesta se ocupa de direcţia şi viteza cu care mergea aeronava. În timp ce Adrian Iovan se ocupa de degivrarea aparatului.

Adrian Iovan a murit încarcerat între fiarele contorsionate ale avionului care s-a prăbușit pe 20 ianuarie 2014, în Munții Apuseni, în popasul Ursoaia. Pilotul a stat o noapte întreagă, în pădure, sub epava avionului.

În urma impactului cu solul, copilotul Răzvan Petrescu a fost aruncat din avion prin parbrizul acestuia, în timp ce Adrian Iovan a murit în chinuri. Dacă se afla pe locul pilotului, Adrian Iovan putea fi acum în viață. dacă el ar fi pilotat avionul posibil ca accidentul să nu se fi produs și Iovan și Aurelia Ion să nu fi murit.

Copilotul Răzvan Petrescu riscă acum să fie acuzat de procurori de moartea lui Adrian Iovan și Aureliei Ion.

Medicul Radu Zamfir a declarat presei că pilotul Adrian Iovan i-a cerut să-l scoată de sub fiarele contorsionate, însă doctorul nu a reușit acest lucru. În ce hal arăta avionul și cum era încarcerat pilotul, medicul nu avea cum fizic să reușească să îndepărteze avionul de pe trupul lui Adrian Iovan.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion a plecat de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Avionul prăbușit luni în Munții Apuseni avea o vechime de 40 de ani și deși avea un sistem ELT de localizare în caz de accident, Romatsa nu a reușit acest lucru pentru că nu a putut descifra semnalul venit de la epava aeronavei.

>