Breaking news

Avion medical, prăbușit în județul Cluj

O aeronavă medicală ce aparținea Școlii Naționale de Aviație, care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, s-a prăbușit în județul Cluj.

breaking newsUPDATE 21.30: Cele șapte persoane aflate în avion au fost găsite de un pădurar care a sunat la 112 și a anunțat găsirea lor. Doi dintre ei sunt în stare gravă, iar un pilot a fost găsit încarcerat.

Șapte persoane, printre care patru medici, o asistentă și doi piloți se aflau la bordul avionului tip BN2, care s-a prăbușit în județul Cluj.

Aeronava decolase de pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti spre Oradea, îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu.

Avionul era pilotat de Adrian Iovan și se deplasa la Oradea pentru a preleva organe de la un pacient aflat în moarte clinică. Către locul tragediei au plecat mai multe echipaje ISU și SMURD.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa a declarat la Antena 3 că Armata este pregătită să pună la dispoziție elicoptere pentru a porni în căutarea avionului și a salva persoanele aflate în el.

Din primele informații, toate cele șapte persoane s-ar afla în viață. Unul dintre piloți a sunat la 112 și a anunțat accidentul aviatic. Nu se știe la această oră dacă vreuna dintre persoanele aflate în avion sunt rănite și cât de grav.

Autoritățile locale au format trei echipe de căutare care să identifice locul unde s-a prăbușit avionul.