Breaking news

Avion cu 81 de persoane la bord, deturnat în Cipru

Un bărbat a deturnat marți, în Cipru, un avion al companiei EgyptAir, la bordul căruia se aflau 81 de persoane. Avionul, care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo, a fost deturnat deasupra Ciprului, au declarat surse din poliție și din Ministerul Aviației Civile.

avion deturnat cipruUn avion de pasageri al companiei Egyptair care a fost deturnat deasupra spațiului aerian al Ciprului a aterizat marți dimineață la orele 08:50, într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaca, transmite presa internațională.

Ministerul Aviației Civile din Egipt a confirmat că zborul 181 al companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Alexandria și Cairo, cu 81 de persoane la bord, a fost deturnat de un pasager care a susținut că are asupra lui o centură cu explozibili.

Avionul cu 81 de persoane la bord a fost deturnat marți, de un pasager care amenința că detonează o bombă.

Pilotul avionului operat de compania EgyptAir deturnat în Cipru a fost amenințat de un pasager, care a spus că-și va detona centura cu explozibili.

Avionul a aterizat de urgență pe aeroportul din Larnaca. Pasageri egipteni aflați la bordul avionului companiei Egypt Air deturnat în Cipru au fost eliberați la Larnaca.

Piratul aerului care a deturnat marți un avion al EgyptAir în Cipru a acționat în mod individual și este ‘psihologic instabil’, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe cipriot

Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. În 1988, un avion din Kuweit cu 55 de persoane la bord a aterizat la Larnaca la câteva ore după ce decolase de pe un aeroport din Iran.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Cipru că autorităţile locale au decis suspendarea temporară a activităţilor de zbor din aeroportul internaţional Larnaca, urmare evenimentului produs la data de 29 martie 2016, iar cursele aeriene planificate (conform orarului de zbor) fiind redirecţionate spre alte aeroporturi (predilect spre Pafos) sau anulate, inclusiv cursa Blue Air, dinspre Atena (OB 5162) şi care urma să aterizeze pe Larnaca, la ora 11:45, a fost redirecţionată către Pafos.

UPDATE:  Bărbatul îndrăgostit care a deturnat un avion EgyptAir, forțându-l pe pilot să aterizeze în Cipru, la Larnaca, a apărut miercuri în fața unui judecător și a fost plasat în arest preventiv.

Seif al-Din Mostafa, în vârstă de 58 de ani, a fost dus la tribunalul din Larnaca, miercuri la primele ore ale dimineții, unde nu a fost încă audiat, ci i s-a comunicat că va mai rămâne opt zile în arestul poliției. El ar putea fi inculpat printre altele, pentru deturnare și răpire de persoane.

>