Breaking news

Avioanele sirene nu mai au voie să survoleze spațiul aerian al Turciei

Ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu a anunțat duminică, faptul că, Turcia a închis spaţiul aerian pentru zborurile civile siriene.

Tensiunile dintre Siria și Turcia contină în faza aeriană, ambele țări au interzis avioanelor civile survolarea spațiului aerian.

Anunțul survine ca urmare a faptului că damasc a impus o măsură similară contra avioanelor turcești.

Noi am închis ieri (sâmbătă) spaţiul nostru aerian pentru cursele de linie ale avioanelor siriene aşa cum am făcut deja înainte pentru zborurile militare siriene”, a declarat Davutoglu.

Ministrul turc susține că aceste zboruri civile au fost folosite necorespunzător de către Ministerul sirian al Apărării, în scopul de a transporta material militar.

Această măsură intervine în timp ce agenţia oficială siriană SANA, citân Ministerul sirian de Externe, a anunţat sâmbătă seara interdicţia de către Siria pentru avioanele de linie ale companiei publice turce Turkish Airlines de a-i survola teritoriul, ca represalii la o măsură similară luată de autorităţile turce.

Autorităţile turce au interceptat miercuri un avion de linie sirian ce venea de la moscova cu destinaţia Damasc, pentru a verifica încărcătura considerată suspectă.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a indicat că avionul transporta muniţii şi echipamente militare.

Tensiunile au crescut între Turcia şi regimul sirian al preşedintelui Bashar al Assad după ce un obuz sirian a ucis cinci civili la 3 octombrie într-un sat din apropierea frontierei cu Siria.