Breaking news

Avioanele și elicopterele nu au putut decola la parada militară din cauza vremii nefavorabile

Vremea rea de luni, 1 decembrie 2014, a lăsat la sol avioanele și elicopterele Ministerului Apărării și Internelor, care nu au putut decola la parada militară organizată în București, la Palatul Parlamentului, de Ziua Națională a României.

parada militara 1 decembrie 2014 - bucurestiParada militară de luni, 1 decembrie, de la Palatul Parlamentului din București, trebuia deschisă din aer de către un elicopter MI-17 al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care purta Drapelul României.

Numai că vremea rea a stricat planurile organizatorilor, iar elicopterele și avioanele au rămas la sol.

Drept urmare, la paradă, pe o vreme câinească, au defilat peste 2.800 de militari și 280 de vehicule de tehnică de luptă ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază.

Comandantul paradei din acest an, generalul de brigadă Tomiță-Cătălin Tomescu, locțiitorul șefului Direcției Instrucție și Doctrină din Statul Major General, a deschis festivitatea de defilare.

Prima unitate care a intrat în rondul de la Piața Constituției a fost Batalionul 26 Infanterie — „Scorpionii Roșii”, urmată de un detașament internațional format din militari ai Armatei Franceze, miltiari din Republica Moldova, Polonia, Turci și infanteriștii marini americani.

Parada a continuat cu defilarea militarilor din Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”, Batalionul 495 din care fac parte trupe de intervenție, inclusiv scafandri și parașutiști, Brigada Informații Militare, reprezentanții Poliției Militare, reprezentanții marinei și al forțelor aeriene.

A urmat un regiment format din femei din Armata Română, studenții Academiei Aeriene de la Brașov, cei de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, cei ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Detașamentul elevilor Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Forțele navale au defilat cu ambarcațiuni de tip RIB, ambarcațiuni FULGERUL, instalații Mobile de Lansare a Rachetelor, autostații radio blindate cu salt de fecvență montate pe URO VAMTAC, iar Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii a defilat cu vehicule ATBTU PANHARD și Dacia Duster, autostația Satelitară ANCHOR care asigură legături de voce și date între orice puncte, autostații radio Falcon, autostația de comunicații pentru videoconferințe, autospecialele CRBN și Modulul de comunicații dislocabil NATO.

La parada militară de la București, în fața a peste 20.000 de persoane, au defilat și militari din SUA, Franța, Polonia și Republica Moldova.