Breaking news

Avertisment enduriștilor: „Rămâneți pe poteci”

Asociația Turism Activ (ATA), membru al asociației judetene de turism Sibiu a amplasat ieri mai multe panouri și garduri „simbolice” menite să atragă atenția enduriștilor îndrăgostiți de dealurile și pajistile Sibiului, dar care uneori scapă din vizor micile reguli ale bunului simț în acest sport.

panou.informareCampania „Rămaneți pe poteci”  dorește să tragă un semnal de alarmă sportivilor pe două și pe patru roți tocmai pentru a veni în întampinarea dorinței comunităților locale privind organizarea turismului activ în județul Sibiu.

Prin această campanie, ATA dorește să prevină încălcarea și distrugerea zonelor de pășunat din preajma Sibiului. Turismul de offroad reprezintă o sursă foarte bună de venit pentru micile comunități locale din zona munților Cindrel și Făgăraș.

România oferă condiții perfecte pentru practicarea acestui sport, în special pentru că zonele montane sunt puțin populate. Noi dorim ca toată lumea să respecte dreptul oamenilor și al comunităților locale la proprietate și să ajungem la un nivel reciproc de respect. Dreptul oamenilor la liniște, la siguranță atât pentru oameni cât și pentru animalele lor trebuie respectat de toți practicanții sporturilor offroad”, spune Andy Fazekas, președintele clubului Crazy Bike.

Înțelegem responsabilitatea pe care o avem în a proteja frumusețile naturale ale României și dorim să intensificăm eforturile în această direcție având în vedere faptul că mediatizarea din ce în ce mai largă a RedBull Romaniacs crește interesul turiștilor străini pentru România și frumusețile sale”, declară Martin Freinademetz, unul dintre pionerii sporturilor offroad din România.

Lideri din toate cluburile ce fac parte din ATA s-au întâlnit ieri după-amiază, la Curmătură, și au pornit pe traseele amenajate pentru offroad amplasând panouri informative. De asemenea, în cadrul acestei campanii vor fi tipărite pliante ce ulterior vor fi distribuite în pensiunile și restaurantele din Mărginimea Sibiului. Asociația dar și autoritățile locale consideră că acest sport trebuie practicat doar cu ghizi autorizați, tocmai pentru a se evita evenimente neplăcute, distrugeri sau încălcarea dreptului de proprietate.

Ovidiu Hila