Breaking news

Avertisment de călătorie pentru români, în Guineea Bissau

loading...

Din cauza, problemelor de securitate din Guineea Bissau, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite în această perioadă călătoriile în această ţară.

Situaţia de securitate din Guineea Bissau a devenit volatilă şi periculoasă după lovitura militară de stat din 12 aprilie 2012. În aceste condiţii Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite în această perioadă călătoriile în această ţară, iar românilor aflaţi pe teritoriul acestei ţări să îşi ia măsuri de securitate suplimentare şi să se adreseze Consulatului Onorific al României la Bissao, Adresa: Bairo de Penha, Zones des Ambassades, B.P. 247, Telefon: 00 245 663 12.00, E- Email:salahmaz@mail.com,   Consul onorific: Dl. Salah MAZEH.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 –  la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Guineea Bissau pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

România nu are o formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Guineea Bissau. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot însă solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în Guineea Bissau.

Site-ul Comisiei Europene (http://ec.europa.eu/consularprotection/)  conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în Guineea Bissau.

Cetăţenii români care sunt obligaţi să călătorească în Guineea Bissau sau se află deja pe teritoriul său sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Senegal şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Consulatul Onorific al României la Bissao poate sprijini rezolvarea unor probleme urgente, prin contactele cu autorităţile locale, dar nu poate emite documente de identitate româneşti sau realiza formalităţi consulare.

 

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>