Breaking news

Aventură în Caucaz, 16 viitori lideri fac echipă la peste 3.000 m altitudine

România, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Turcia și Ucraina își dau întâlnire la înălțime – 16 tineri din zona Mării Negre urcă până la 3.000 m altitudine în munții Caucaz cu un scop de comunicare și aventură comun.

Lansare Black Sea Network ProjectAdventure Diplomacy anunță cel mai recent proiect montan și de diplomație de la finalul acestui an: Black Sea Network Project ce se va desfășura între 16 și 23 octombrie 2015 în Georgia, cu punct de plecare Kazbegi, la 100 km distanță de capitala Tbilisi.

La conferința de presă premergătoare plecării, desfășurată miercuri în cadrul Universității Româno-Americane din București, organizatorii expediției au trasat coordonatele inițiativei alături de decanul locației gazdă și oficialii ambasadelor statelor cu membri implicați.

„Black Sea Network Project este echivalentul unei călătorii de cunoaștere a diverselor culturi și moduri de comunicare, explorare geografică și de testare a abilităților diplomatice într-un context tanar și promițător. Cei pe care i-am selectat au în comun dorința de a contribui la fundația leadership-ului contemporan. Nu au cu toții experiența dură a muntelui, dar sunt conștienți că au nevoie de condiții mai puțin comode pentru a experimenta imbinarea calitatilor de leader cu compromisurile evenimentelor dificile, pentru a lua cele mai bune decizii pentru echipa.”, a declarat Adrian Fako, co-fondator Adventure Diplomacy.

Cei 16 tineri lideri aleși pentru a escalada cât mai aproape de vârful Kazbeg au avut posibilitatea de a se înscrie cu CV și aplicație pentru a face parte dintr-o inițiativă europeană de cooperare diplomatică într-un cadru informal și provocator. Fiecare reprezintă țara de origine și promovează propriile convingeri în ceea ce privește leadership-ul și comunicarea eficientă.

Proiectul este susținut de Black Sea Trust, parte a German Marshall Fund of the United States.

Adventure Diplomacy este o inițiativă semnată Adrian Fako și Tiberiu Pintilie, ambii alpiniști și organizatori de expediții în Alaska, Himalaya, Pamir și Alpi.

>