Breaking news

Avantajul florilor artificiale pentru amenajările interioare

Foarte mulți oameni evită, pe cât posibil, să folosească florile artificiale pentru a-și decora locuința. Această reticență datează de zeci de ani și se bazează pe aspectul inestetic pe care îl aveau astfel de flori, în special trandifirii.

Beautiful artificial flowers variety close up. Lots of handmade fabric blossom, floristic and handicraft background.

Cu toate acestea, industria amenajărilor interioare a avut parte de o dezvoltare semnificativă, iar tehnologia modernă permite crearea de flori artificiale al căror aspect pare mult mai natural, făcându-le greu de deosebit de florile culese chiar și din propria grădină. În plus, diversitatea cromatică a acestora, cât și a tipurilor de flori, le ajuta să devină una dintre principalele opțiuni pentru cei aflați în căutare de idei decorative noi.

De ce este bine să folosim flori artificiale în locuință?

Există o mulțime de motive pentru care e mai bine să optezi pentru flori artificiale în detrimentul celor naturale.

Principalul motiv îl reprezintă durabilitatea și faptul că acestea pot fi folosite oricând, ele nefiind afectate de factori precum schimbări climatice, luminozitate, umezeală etc..

Dacă în casă există un animal de companie, acesta va avea mereu tendința să roadă tot ce-i iese în cale și va ajunge, la un moment dat, la plante. În trecut, florile artificiale erau foarte ușor de deteriorat, din cauza materialului folosit pentru fabricare. Însă, în zilele noastre, acestea sunt fabricate din materiale rezistente asemănătoare bumbacului, iar substanța folosită pentru a le da acestora culoare este derivată din amidon de porumb, ceea ce înseamnă că nici animalele nu vor avea probleme cu digestia.

Un plus de siguranță aduc și celor care suferă de alergie la polen, prin simplul fapt că acestea nu secretă polen. Neavând polen, florile artificiale sunt inodore, dar, cu puțin odorizant special, acestea eliberează o mireasmă plăcută în camera în care sunt plasate.

Cum decorăm casa cu flori artificiale?

Florile artificiale își găsesc loc oriunde în casă. Astfel, dacă îți dorești ca orice musafir să fie întâmpinat de veselia culorilor din locuința ta, le poți pune chiar la intrare. Pentru a nu afecta spațiul de desfășurare al celor care intră în casă, este indicat să pui florile artificiale pe mobilierul de pe hol, acesta având, de cele mai multe ori, un spațiu special destinat decorațiunilor. Neavând nevoie de lumină, aceste flori pot fi așezate într-o vază de dimensiuni reduse și nu într-un ghiveci care ar ocupa mai mult spațiu.

Totuși, specialiștii în amenajări interioare ne recomandă să decorăm cât mai frumos livingul, deoarece este considerat ca fiind cea mai importantă cameră dintr-o locuință. Astfel, trebuie luat în considerare tipul de design care predomină, dar unde trebuie să se observe și gusturile gazdei. Aici intervine imaginația. Ca și gazdă, poți crea aranjamentele florale într-un recipient preferat ca, de exemplu, o vază sau poți opta pentru așezarea florilor artificiale într-un ghiveci. Ia în considerare cromatica și poți fie să te bazezi pe o singură culoare, aranjând florile după nuanță sau poți face un joc de culori calde, reci sau mixte. Este indicat să nu folosești prea multe astfel de flori, mai ales pentru că vorbim de decorațiuni interioare. Mai important decât decorul este spațiul de care ne putem folosi în casă.

Florile artificiale trebuie să ne ajute să ne simțim liberi în propria locuință, să adauge o pată de culoare și veselie și nu trebuie să ne facă se simțim înghesuiți.

>