Breaking news

Avantajele tehnicilor moderne de implant dentar

Pierderea dinților reprezintă un eveniment neplăcut din punct de vedere estetic dar și funcțional. Cauzele ce pot sta în spatele pierderii dinților sunt multiple și includ periodontita, cariile, trauma, defectele de dezvoltare și patologiile genetice.

Folosirea implanturilor dentare pentru a reda integralitatea și funcționalitatea dentiției a devenit o soluție din ce în ce mai populară în ultimii ani, bucurându-se de o rată mare de succes. Haideți să descoperim împreună care sunt principalele avantaje pe care le aduc noile tehnologii de implant dentar.

Ce sunt implanturile dentare?

Implantul dentar este folosit pentru a susține unul sau mai mulți dinți falși și este reprezentat de un șurub care înlocuiește, practic, rădăcina dintelui.

Care sunt tipurile de implanturi?

Există două tipuri de implanturi dentare folosite des în practică:

  • Implanturi plasate direct în os – sunt confecționate, în general, din titan și reprezintă cel mai utilizat tip. Au forma unor șuruburi mici și sunt plasate direct în os.
  • Implanturi subperiostale – sunt plasate sub gingie, însă, deasupra osului și sunt destinate persoanelor care nu au un os suficient de sănătos să poată permite realizarea primului tip.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Deși alegerea efectuării unui implant dentar reprezintă o soluție costisitoare și presupune o procedură laborioasă și de durată, implanturile vin cu o serie de avantaje importante.

Aspectul natural

Implanturile dentare sunt create în așa fel încât să arate, să se simtă și să funcționeze exact ca dinții naturali. În plus, ele îți oferă încrederea de a zâmbi, mânca și de a te implica în diferite activități sociale fără să-ți faci griji cu privire la aspectul dinților tăi sau la posibilitatea ca aceștia să cadă.

Durabilitatea

Implanturile sunt sigure și extrem de bine studiate, și, dacă sunt îngrijite corespunzător prin efectuarea unei igiene bucale riguroase și adecvate, durata lor de viață este de ordinul anilor.

Rata mare de succes

Implanturile dentare se bucură de o rată mai mare de succes comparativ cu alte opțiuni de înlocuire a dinților. În plus, pe măsură ce tehnologia și tehnicile evoluează, ratele de succes cresc.

Ameliorarea și menținerea structurii osoase

Implanturile dentare contribuie la prezervarea țesutului dental natural nefiind necesare lucrări suplimentare care să afecteze dinții adiacenți. În plus, mențin sănătoasă structura osoasă reducând resorbția și deteriorarea osului, fenomene ce pot conduce în timp la scăderea dimensiunilor osului maxilar. De asemenea, implanturile dentare contribuie la stabilizarea structurii osoase prin reducerea presiunii pe dinții naturali rămași.

În concluzie, fie că deja ești în căutarea unei clinici pentru implant dentar la Timișoara, sau ești în perioada de cercetare și investigare a opțiunilor, implanturile dentare reprezintă o soluție viabilă, sigură și populară pentru înlocuirea dinților pierduți.

Surse informative

Hong, Do Gia Khang, and Ji-Hyeon Oh. “Recent Advances in Dental Implants.” Maxillofacial Plastic and Reconstructive Surgery, vol. 39, no. 1, 2017, doi:10.1186/s40902-017-0132-2. 

5 Reasons Why Dental Implants Are So Popular. dentistry.uic.edu/patients/dental-implants-benefits. 

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/dental-implants-with-screw-on-table-in-clinic-4687905/

>