Breaking news

Avantajele și dezavantajele propuse de sistemele de încălzire prin pardoseală

Tehnologiile prezentului reusesc intotdeauna sa atraga atentia proprietarilor moderni care doresc sa ofere propriului camin o aura intangibila din punct de vedere estetic, dar si un plus de confort.

Sisteme electrice de incalzire in pardosealaIzolatia termica este unul dintre acele obiective care pot ridica mari probleme in apropierea sezonului rece tocmai pentru ca temperaturile vitrege ale zilelor friguroase nu sunt compatibile cu eficienta limitata a sistemelor comune de incalzire. Astfel, optiunea de incalzire in pardoseala a ajuns sa fie o solutie tot mai abordata de proprietarii de imobile care doresc sa ampifice considerabil confortul termic din propria locuinta, insa este ea atat de eficienta precum se vehiculeaza? Pentru ca dumneavoastra sa efectuati o analiza obiectiva asupra acestei tehnologii ne-am gandit sa va expunem o lista completa de avantaje si dezavantaje.

Avantajele principale pe care le ofera sistemele de incalzire prin pardoseala:

Uniformizarea caldurii disipate – acest lucru este foarte important pentru persoanele ce doresc sa se bucure de un confort termic omogen, care porneste intocmai de la nivelul extremitatilor ( partile corpului care sunt cel mai puternic afectate de oscilatiile de temperatura). Mai mult decat atat, daca sunteti fericitii parinti ai unui bebelus zburdalnic veti dori, pe cat posibil, sa asigurati acestuia un mediu ambiental propice, mai ales ca in primele luni de viata acesta se deplaseaza intocmai pe podeaua locuintei.

Tehnologia de incalzire electrica in pardoseala este alternativa optima pentru cuplurile care doresc sa aduca pe lume un bebelus, intocmai pentru ca suprafetele clasice precum gresia si parchetul isi mentin temperaturile la un prag infim, chiar daca locuinta respectiva este alimentata termic prin intermediul sistemelor centralizate de incalzire. Ei bine, situatia de schimba in momentul in care caldura provine exact din vecinatatea acestor structurii, diferentele dintre podea si aer devenind mai putin contrastante.

Economiile banesti si imbunatatirea aspectului estetic – Dupa cum am spus, extremitatile corpului sunt cele mai sensibile zone, iar incalzirea greoaie a acestora este aspectul care ne determina de cele mai multe ori sa plusam cu numeroase grade Celsius afisajul centralei. In cazul sistemelor de incalzire in pardoseala aceasta problema dispare intru totul, extremitatile fiind acelea care se bucura inca din primele momente de caldura.

Astfel, nu este nevoie sa impuneti o temperatura care sa depaseasca pragul ambiental de 25 de grade Celsius, iar acest lucru va avea efecte uimitoare asupra costurilor infatisate de facturile lunare. De asemenea, lipsa caloriferelor si a tevilor adiacente se va dovedi o premisa favorabila pentru imbunatatirea vizuala a incaperii respective. Astfel, spatiul eliberat va putea fi utilizat pentru depozitarea altor lucruri sau pentru introducerea unor noi corpuri de mobilier.

Dezavantajele specifice sistemelor de incalzire in pardoseala

Fiecare tehnologie sofisticata atrage dupa sine si o serie de dezavantaje, majoritatea fiind rezultatul cerintelor exigente de instalare. Asa se intampla si in cazul sistemelor de incalzire prin pardoseala deoarece avet nevoie de o izolatie termica ireprosabila la nivelul intregii cladiri, lucru destul de problematic din perspectiva unui bloc vechi. Daca acest aspect nu este indeplinit, riscati sa aveti numeroase nemultumiri in privinta pierderilor de caldura. De asemenea, inlocuirea finisajelor care apreteaza podeaua ( schimbarea placilor de gresie sau eventualele modificari cromatice ale parchetului) este dependenta de schimbarea intregului sistem de incalzire prin pardoseala, aspect la care proprietarii nu se gandesc inca de la bun inceput.