Breaking news

Avantajele mașinii hibrid

 

Mașinile hibride devin o alegere din ce în ce mai populară pe drumurile din România, lucru care nu este deloc rău. În plus, aceasta este o alegere excelentă în special pentru cei care locuiesc la bloc și pentru care infrastructura nu reprezintă un avantaj în ceea ce privește achiziționarea unei mașini complet electrice.

 

Ce este o mașină hibrid?

 

Vehiculele hibride sunt de obicei echipate cu două tehnologii de propulsie diferite: un motor electric alimentat de un pachet de baterii reîncărcabile și un motor cu ardere internă care este de obicei alimentat cu benzină. În timp ce acumulatorul de înaltă tensiune furnizează energie motorului electric, care propulsează vehiculul la turații mai mici, motorul cu ardere internă furnizează cuplul la turații mai mari. Există multe diferențe între vehiculele electrice, hibride și standard pe combustie internă, dar combinația dintre motorul electric și cel pe benzină reprezintă principala distincție.

 

O mașină hibrid este un vehicul al cărui pachet de baterii poate fi reîncărcat și prin conectarea unui cablu de încărcare la o sursă externă de energie electrică, oferindu-vă posibilitatea de a circula pe distanțe scurte de oraș într-un regim electric, mult mai avantajos în comparație cu un regim pe benzină.

 

Mașinile hibride devin din ce în ce mai frecvente pe măsură ce prețurile de producție scad și devin mai accesibile pentru șoferul obișnuit. În plus, există inclusiv subvenții care se acordă de către stat în momentul achiziționării unui autoturism hibrid.

 

Ce trebuie să știți despre avantaje ale mașinilor hibride pe care trebuie să le luați în considerare atunci când decideți dacă acest tip de vehicul este potrivit pentru dumneavoastră?

 

Mai prietenoase cu mediul înconjurător

 

În comparație cu vehiculele standard pe benzina, versiunile hibride ale aceluiași model de mașină oferă multe beneficii „verzi”. De la emisii mai scăzute la un consum mai bun de carburant, puteți fi sigur că vă veți reduce amprenta de carbon făcând această schimbare. Când cântăriți avantajele de mediu ale mașinilor hibride, cu siguranță vă veți da seama cât de importantă este utilizarea lor.

 

  • Eficiență mai mare a consumului de combustibil: Deoarece mașinile hibride nu se bazează doar pe motorul pe benzină pentru a funcționa, consumul de carburant va fi mai mic.
  • Emisii reduse de CO2: vehiculele standard emit emisii de evacuare care pot face ravagii asupra mediului. Când discutăm despre masini hibrid, acestea au o eficiență mai bună și ajută la scăderea emisiilor de CO2.
  • Frânare regenerativă: Când frânați, în cazul majorității vehiculelor hibride, prin frecarea plăcuțelor și discurilor de frână este produsă energie care este direcționată către baterii.

 

Costuri de intretiere mai mici

 

Deoarece vehiculele hibride folosesc o combinație dintre un motor electric și un motor convențional, uzura motorului pe combustie va fi mai mică. Compensând uzura tipică a motorului care poate apărea la un vehicul standard, pot fi necesare mai puține reparații și este posibil să aveți mai puține costuri de întreținere de rutină în general.

 

O mașină hibrid își păstrează mai bine valoarea în timp

 

Pe măsură ce prețurile la benzină cresc și mașinile hibride cresc în popularitate, tot mai mulți oameni optează pentru vehicule eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. De fapt, mașinilor hibride a început să le crească valoarea de revânzare.

 

Performanțe mai bune

Adăugarea unui motor electric oferă putere suplimentară și mai mult cuplu, pentru un cuplu mai puternic și un răspuns mai bun la apăsarea pedalei de accelerație.

 

Există o mulțime de motive pentru care mașinile hibrid au devenit din ce în ce mai populare. În plus, mașinile hibrid sunt disponibile în toate tipurile de caroserii, fapt care reprezintă un real avantaj, indiferent de nevoile pe care le aveți – fie că sunteți în căutarea unei mașini mici de oraș sau căutați un SUV.

 

 

>