Breaking news

Avalanșă de plângeri la Parchet pe numele premeirului Ponta

Traian Băsescu a anunțat joi că nu va depune plângere penală împotriva lui Ponta, pentru că a plecat la Bruxelels în locul său, însă a pus pe alții să o facă.

Până astăzi, la Parchetul Inaltei Curți de Casație și Jusțitie, au fost înregistrate 42 de plângeri împotriva premierului Ponta, pe motiv că a mers la Bruxelles încălcând o decizie a Curții Constituționale.

Traian Băsescu continuă jocul politic murdar, folositnd atât insitutții câși si oameni simpli. După ce a pus CCR să dea o sentință cum că el trebuie să meargă la Bruxelles, acum pune oameni să facă plângere penală împotriva lui Ponta.

CCR  a decis miercuri că Președintele României trebuie să meargă la Bruxelles la Consiliul European și nu premierul Ponta.

În replică la aceastăd ecizie, premierul a aspus că este o decizie luată de cinci judecători numiți politic de Băsescu și că nu respectă această decizie.

Decizia CCR nu a ajuns însă și în Monitorul Oficial și drept urmare, nu își produce încă efecte juridice. Băsescu a precizat că nu era nevoie de publicarea deciziei în Monitorul Oficial ca el să poată merge la Bruxelles și că România a fost reprezentată ilegal de Ponta.

Plângerile depuse la parchet nu sunt încadrate într-o infracțiune anume și nu pot face obiectul unei plângeri penale.

Urmărirea penală a premierului Ponta, poate fi formulată doar de către președintele României și de cel al Camerei Depuțatilor, întrucât premierul este și deputat.