Breaking news

Autostrada Arad – Timișoara, plină de crăpături uriașe, la doar un an de la inaugurare

Autostrada Arad – Timișoara se crapă în două de la mijloc, devenind impracticabilă pentru circulația rutieră. Și asta la doar un an de la inaugurarea cu mult fast de către fostul premier Emil Boc.

crapaturi autostrada arad timisoaraZeci de crăpături de mărimi și lungimi considerabile, au apărut pe un viaduct care trece peste Autostrada Arad-Timişoara.

Crăpăturile din asfalt au apărut pe o distanţă de aproximativ o sută de metri pe viaductul care leagă, peste autostradă, localităţile Şagu şi Hunedoara Timişană. Crăpăturile au o lăţime de câţiva centimetri.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Şagu, viaductul a fost construit în toamnă, dar deja o latură a terasamentului se lasă, astfel că asfaltul s-a crăpat pe mijlocul rampei de urcare.

„Este o situaţie neplăcută. Am avut discuţii cu constructorul autostrăzii, care ne-a dat asigurări că va face reparaţii, dar nu a precizat când. Acum lucrează la viaductul care leagă Şagu de Cruceni, că şi acolo sunt probleme similare”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX viceprimarul comunei Şagu, Francisc Foitik.

Şeful Poliţiei Autostrăzi Vest, Teodor Tudur, a declarat că probleme în asfalt au apărut şi pe autostradă, iar în unele zone au fost impuse restricţii de viteză de 80 de kilometri la oră.

Lucrările la Autostrada Arad-Timişoara sunt realizate de asocierea de firme FCC  Construccion-Astaldi.

Autostrada Arad – Timișoara, inaugurată cu surle și trâmbițe pe 17 decembrie 2011, de Emil Boc și Anca Boagiu,  deși nu era terminată, a luat viața unui tânăr de 28 de ani a doua zi, întrucât nu era semnalizată și iluminată.