Breaking news

Autorul atacului terorist de la Strasbourg, ucis de poliţiştii francezi

loading...

Atacatorul de la Strasbourg a fost anihilat.Bărbatul a fost împuşcat mortal de poliţia franceză, în urma unei operaţiuni care s-a desfăşurat, joi seară, în cartierul Meinau, în apropiere de Neudorf, unde forţele de ordine i-au pierdut urma lui Chérif Chekatt în noaptea sângerosului atac.

Cherif Chekatt, autorul atacului armat de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, soldat cu 3 morţi şi 12 răniţi, a fost împuşcat mortal după ce acesta a tras asupra a trei poliţişti care au ripostat şi l-au împuşcat mortal în cartierul Neudorf.

Ministrul de interne francez Christophe Castaner a declarat că bărbatul a fost reperat în jurul orei locale 21.00 de o echipă a “brigăzii specializate de teren”, în timp ce “rătăcea” pe stradă.

“Ei au încercat să-l aresteze, dar el s-a întors spre poliţişti şi a început să tragă. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat pe atacator”, a precizat Castaner în prefectura departamentului Bas-Rhin din Strasbourg.

Chérif Chekatt a fost împuşcat mortal de o patrulă a poliţiei, în jurul orei locale 21.00, pe strada Lazaret.

Născut la Strasbourg în 1989, pe numele său exista o fişă ”S” (siguranţa statului) întocmită de către serviciile antiteroriste, în urma unei încarcerări din 2013 în 2015, în cursul căreia a atras atenţia serviciilor de informaţii din cauza unor violenţe, raficalizării şi a practicii sale religioase şi prozelitismului său. El era urmărit, din această cauză, de când a ieşit de la închisoare.

Bărbatul era ”cunoscut, din nefericire, de mult timp în dreptul comun”, a declarat Castaner miercuri în cadrul unei interpelări în Adunarea Naţională.

Târgul de Crăciun de la Strasbourg se va redeschide vineri.

loading...