Breaking news

Autorul atacului de la Toulouse, ucis de polițiștii francezi

Mohamed Merah, autorul celor şapte asasinate din Toulouse şi Montauban din Franța, a fost împușcat în cap de către forțele de elită franceze.

După 32 de ore de asediu în jurul apartamentului din Toulouse, teroristul a fost lichidat de forțele de ordine franceze.

Francezul de 23 de ani de origine algeriană, care s-a prezentat drept membru al Al-Qaida, a filmat cele trei atacuri din 11, 15 şi 19 martie, în timpul cărora a ucis şapte persoane, a precizat procurorul. Poliţia a găsit într-un rucsac camera video utilizată de presupusul criminal în serie şi a vizionat imaginile.

Suspectul de uciderea a şapte persoane în ultimele zile în sud-vestul Franţei a murit după ce le-a opus rezistenţă poliţiştilor care au pătruns joi, în jurul orei 10.30.

Mohamed Merah „a sărit pe fereastra de la baie, cu o armă în mână, continuând să tragă. A fost găsit mort la sol”, a declarat ministrul de interne Claude Guéant.

Suspectul se ascundea în baie şi a deschis focul împotriva poliţiştilor, a declarat ministrul francez de interne.

Un poliţist a fost rănit în schimbul de focuri cu suspectul, alţi doi fiind în stare de şoc după atac.  În total, în asalt au fost trase 300 de gloanţe, au precizat sursele, potrivit cărora Merah ar fi avut asupra lui o genată cu un conţinut necunoscut.