Breaking news

Autorităţile locale şi regionale din România pot participa la concursul Premiul peisajului 2012-2013

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) organizează un concurs de selecţie a dosarelor pentru cea de-a treia ediţie a concursului Premiul peisajului 2012-2013, iniţiat de Consiliul Europei.

Concursul este organizat în vederea creşterii conştientizării societăţii civile asupra valorii peisajelor naturale şi culturale.

Competiţia este destinată ţărilor semnatare ale Convenţiei Europene a Peisajului (cunoscute sub numele de Convenţia de la Florenţa), aprobată în 20 octombrie 2000, şi primeşte candidaturi în vederea acordării premiului la data de 20 octombrie 2013. Până în prezent, convenţia a fost ratificată de 35 de state europene, inclusiv România, şi a fost semnată de alte patru state.

La concurs pot participa autorităţile locale şi regionale şi grupările lor care, în cadrul politicilor naţionale, au pus în practică politici sau măsuri de protecţie, management şi/sau amenajare a peisajelor, cu efect de lungă durată şi care au putut servi ca exemplu pentru alte autorităţi publice din Europa.

Printre participanţi se pot număra şi organizaţiile neguvernamentale care au avut contribuţii particulare remarcabile la protecţia, managementul sau amenajarea peisajului.

Fiecare stat poate depune o singură candidatură la Secretariatul General al Consiliului Europei.

MDRT organizează concursul de selecţie a dosarelor şi va înainta rezultatul acestui demers Secretariatului General al Consiliului Europei.

Termenul-limită pentru transmiterea aplicaţiilor la registratura MDRT este 20 octombrie 2012.

 

 

>