Breaking news

Autoritățile intervin pe râul Suceava pentru a proteja localitățile de inundații

loading...

Echipele ISU Suceava au efectuat meircuri intervenţii operative în regim de urgenţă la lucrările de apărare de pe râul Suceavam în zona localităţilor Straja – Vicovu de Jos.

Ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă, au fost înregistrate creşteri de debite pe majoritatea cursurilor de apă din judeţul Suceava, în special în Bazinul Hidrografic superior al râului Suceava.

Creşterea debitului râului Suceava a condus la schimbarea traseului cursului de apă spre malul stâng, producând eroziuni lucrărilor de apărare situate în zona Straja – Vicovu de Jos, respectiv ”Regularizare râu Suceava în zona localităţilor Vicovu de Sus – Frătăuţii Vechi” (deţinător A.N. Apele Române, S.G.A. Suceava) și ”Îndiguire dig mal stâng râu Suceava CHEMP Vicov – aval confluenţă cu pârâul Laura” (deţinător S.C. HIDROELECTRICA S.A – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa).

Ca urmare a situației apărute, în zonă s-au deplasat reprezentanţi din cadrul C.J.S.U Suceava, S.G.A. Suceava, I.S.U. „Bucovina” jud. Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi,  ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi ai S.C. HIDROELECTRICA S.A – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa. Aceștia, împreună cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, au intervenit în regim de urgenţă pentru stoparea eroziunilor din corpul digurilor şi evitarea inundării intravilanului din oraşul Vicovu de Sus.

Au fost realizate următoarele lucrări:

– epiu din  blocuri de beton şi saci umpluţi cu nisip,

– canal de deviere a apei,

– protecţie taluz dig cu arbori lestaţi cu blocuri de beton şi saci umpluţi cu nisip.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian