Breaking news

Autoritățile au reușit să stopeze poluarea cu petrol pe râul Cotmeana

Poluarea de pe râul Cotmeana, județul Argeș, care a avut loc marți, a fost limitată după intervențiile de aseară și din cursul nopții, iar la această oră, mai sunt slabe irizații în aval de localitatea Lunca Corbului.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea  au coordonat acțiunile de depoluare, pe tot parcursul acestora implicând și forțele proprii de intervenție,  Au fost aduse baraje limitatoare (85 de metri), baraje absorbante (24 de metri) și aprope 300 de kg de material absorbant.

Preventiv a fost montat un baraj absorbant la aproximativ 10 km în aval de Lunca Corbului, în localitatea Ciești.

Ministrul Mediului și Pădurilor, Rovana Plumb, a trimis aseară, la fața locului, și o echipă de specialiști din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor pentru a superviza operațiunile desfășurate pe râul Cotmeana și Valea Radioasa.

În zona Lunca Corbului unde au fost masate majoritatea forțelor de intervenție, au fost montate următoarele baraje : 5 baraje absorbante ale ABA Argeș- Vedea, 4 baraje din paie ale OMV Petrom, 2 baraje absorbante ale SC OIL DEPOL Constanța. Pe râul Cotmeana, în amonte, se mențin cele 7 baraje din paie din zona Poiana Lacului și Săpată și 4 baraje din paie pe Valea Radioasa.

În cursul serii, au ajuns la fața locului și o echipă a SC Oil Depol Constanța, al cărei sprijin a fost solicitat pentru depoluarea albiei și a malurilor râului Cotmeana. Echipele SC Oil Depol și ale OMV Petrom SA au acționat pe timpul nopții pentru pentru depoluarea zonei cu materiale absorbante și utilaje de interventie, colectand spill-sorb-ul (material absorbant) îmbibat cu țiței în containere speciale. S-a acționat în permanență cu 2 vidanje și cu 1 buldoexcavator, creându-se mici golfuri pentru colectarea produsului petrolier.

 

 

>