Autorii atentatului cu bombă de la Piatra Neamț au fost arestați preventiv

Curtea de Apel Bacău a emis sâmbătă mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor cinci persoane care au pregătit atentatul cu bombă de la Piatra Neamț.

atentat bomba piatra neamtJudecătorii au admis cererile procurorilor DIICOT cu privire la emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor cinci persoane învinuite de atentatul cu bombă ce îl viza pe Bogdan Mararu.

Vineri, procurorii  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul  BCCO Bacau şi SCCO Neamţ, au  depistat, in flagrant delict, 3 învinuiţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă –  omor calificat,  distrugere calificată şi acte de terorism.

Sub coordonarea liderului grupării, în vârstă de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimării vieţii părţii vătămate Bogdan Mararu, proprietarul autoturismului.

Dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ 1 kilogram substanţă explozivă, iar detonarea urma a fi realizată mecanic.

Membrii gruparii  intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală.

Atentatul cu bombă a avut loc vineri dimineaţă pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, pachetul cu dispozitiv exploziv fiind montat sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

>