Breaking news

Autentic revine în forţă pe piaţa muzicală din România

După un turneu de şapte luni în America, formaţia Autentic a revenit pe tărâmuri româneşti cu planuri mari.

4_autenticTrupa Autentic s-a lansat în 2002 cu melodia ‘’ Aşa beu oamenii buni’’ iar de atunci, Cătălin Bota şi Denis Mihai, componenţii formaţiei sunt de nedespărţit. Au cântat la nunţi, botezuri, concerte şi ocazii speciale atât în ţară cât şi în străinătate.

Cătalin Bota, originar din Sibiu a făcut studiile la Iaşi acolo unde în 1989,  împreună cu Loredana Groza  şi Compact au concertat pe scena Sălii Polivalente din Iaşi. De atunci şi până la întemeierea formaţiei Autentic, Cătălin a participat alături de nume mari ale muzicii româneşti la diferite concerte şi spectacole. Totodată Catălin a fost şi redactor-prezentator la Tele 7 ABC cât şi moderator la un radio.

Denis Mihai, colegul lui Cătalin, originar din Bacău a avut debutul în muzică în 1999, când, împreună cu Cătălin au format echipa DR. BEAT. Au progresat şi au ajuns formaţia Autentic, care a fost şi este una de succes.

Am cântat în aproape toată Europa, în Orientul Mijlociu iar în ultimele şapte luni în America unde a fost absolut senzaţional’’, a declarat Denis.

Intrebaţi despre diferenţele dintre a cânta în România şi alte ţări soliştii, modeşti, au răspuns afirmativ, totodată fiind încântaţi de activitatea lor de până acum. ”Diferenţe? Da, sunt diferenţe. Diferă şi publicul de la o ţară la alta . Publicul care este în Italia , Spania…nu o să îl  vezi în Germania. În Israel este un public absolut senzaţional, public cult. ( n.r. Cătalin zâmbeşte)  În  Republica Moldova ne simţim cel mai bine . Oameni simplii şi care ştiu să aprecieze artiştii. Acolo te simţi artist cu adevărat. În America este frumos, public bun, dornic întotdeauna de distracţie. În Canada este la fel de superb’’ au declarat  membrii trupei Autentic.

Băieţii nu se lasă cu una cu două. Au revenit în ţară cu un scop. În iunie vor lansa pe piaţă un nou album. Aceştia promit surprize de proporţii. Artişti de talie internaţională, ‘’ Autenticii’’ au scăzut şi ei preţurile pentru programele pe care le oferă la evenimente. Preţurile lor se situează între 1000 şi 1500 de euro.

‘’ Noi în echipă avem sarcinile bine împărţite pentru o bună înţelegere şi eficienţă. Denis se ocupă de costume şi organizarea evenimentelor iar eu mă ocup de partea muzicală’’ a mai spus Cătălin.

De Paşte, Autentic îi va încânta cu muzica lor pe londonezi iar la începutul lunii mai vor merge în Republica Moldova după care la sfârşitul lunii în Irlanda. Cântăreţii au fost premiaţi de nenumărate ori atât individual cât şi după lansarea trupei in 2002.

Ionuţ Vasile Doduţ