Breaking news

Austria se opune aderării României la Schengen

În ciuda opoziției Austriei, dosarul privind aderarea României la Spațiul Schengen se află pe ordinea de zi a Consiliului JAI de joi, 8 decembrie 2022. Austria a vrut scoaterea României și a Bulgariei și păstrarea Croației. 

Viitorul României se scrie pe 8 și 9 decembrie la Consiliul JAI – Consiliul Justiție și Afaceri Interne – de la Bruxelles! Intră sau nu România în spaţiul Schengen? Negocieri de ultimă oră pot schimba decizia de veto a Austriei.

Ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne este stabilită în formatul COREPER 2, urmând ca joi să fie dat un vot pentru aderarea Croației, României și Bulgariei.

Decizia privind o eventuală aderare la pachet a României și Bulgariei, sau separarea dosarelor celor două țări va fi luată mâine, tot prin vot, în Consiliul JAI, în jurul orei prânzului.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită autorităților române și instituțiilor europene aderarea României cu prioritate la spațiul Schengen și asigurarea dreptului de liberă circulație în UE pentru transportatorii rutieri și pasagerii români, precum și eliminarea blocajelor care afectează în prezent camioanele și autocarele la frontierele României, țară membră UE din 2007, transmite AgerNews.ro

>