Breaking news

Aurelian Pavelescu, acuzat de antisemitism și extremism

Liderul unei părți a PNȚCD și vicepreședintele ARD, Aurelian Pavelescu este acuzat de antisemitism si extremism, întrucât în perioada 1994-1995, a condus formațiunea extremistă Partidul Dreapta Națională (PDN).

După Mihail Neamțu candidat ARD care recită poeme legionare în campania electorală, un nou membru al Alianței România Dreaptă fraternizează cu extremismul și cu antisemitismul.

Aurelian Pavelescu, ”ăla mic cu capu mare”, cum l-a descris în anul 2005, Băsescu, scrie în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților că în perioada 1994-1996, a condus Partidul Dreapta Națională.

Potrivit ziarului Ghimpele, PDN, a fost fondat în 1993 de către Radu Sorescu – nepotul scriitorului Marin Sorescu, și a reprezentat unul dintre momentele istoriei politice post-decembriste aspru criticate de către opinia internațională. Extremist și antisemit, Partidul Dreapta Națională a militat pentru refacerea alianței cu Germania și Japonia (fără prezenta Italiei, totuși), după modelul Axei din cel de-Al doilea Război Mondial.

Promovând o politica ostilă oricăror “minorități care nu acceptă asimilarea”, partidul, deși lipsit de influență politică reală, a fost una dintre cele mai condamnate formatiuni politice din România în rapoartele și studiile internaționale care monitorizau democratizarea țării și, implicit, șansele de aderare la organismele internaționale.

Formațiunea politică extremistă a publicat, începand cu 1993, revista Noua Dreaptă, în paginile căreia s-au regăsit manifestul politic al partidului (refacerea Axei), cele 10 porunci ale PDN și sistemul de organizare dupa modelul legionar al lui Corneliu Zelea Codreanu.

Aurelian Pavelescu, avocat de profesie, și-a început cariera politică ca și membru PNL, apoi a trecut la PND, PD, PIN și PNȚCD.

În prezent candidează pe listele ARD, pentru un mandat de deputat în Parlamentul României.

>