Breaking news

Aurelian Șoric, șeful IJP Neamț a fost schimbat din funcție

Șeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Aurelian Şoric a fost schimbat din funcție de către Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

aurelian.soricÎn locul lui Aurelian Şoric a fost numit comisarul şef Dorel Manole.

În ceea ce priveşte cazul de la Neamţ, după începerea activităţii de cercetare, şeful Inspectoratului, Aurelian Şoric, a solicitat eliberarea din funcţie, solicitare pe care am acceptat-o„, a anunţat Traian Igaş.

Ministrul de Interne a precizat apoi că aşteaptă ca şefii de post de la Neamţ să îşi prezinte demisiile, aşa cum au anunţat că vor face în cazul în care Şoric va fi eliberat din funcţie.

„Aştept ca şi acei şefi de post care au apărut vehement în cazul Şoric să se ţină de cuvânt şi să-şi dea demisia”, a spus Igaş.

Aurelian Şoric este acuzat de mai mulţi subalterni că a făcut presiuni asupra lor pentru a nu deranja interesele fraţilor Gheorghe şi Bogdan Mararu.

Comandantul Poliţiei Roznov, Constantin Nechita a trimis anul trecut mai multe sesizări prin care îl acuza pe Şoric că i-ar fi divulgat identitatea de ofiţer implicat în anchetarea faptelor comise de clanul Mararu.

Corpul de control al Ministrului Igaș realizează o anchetă la IJP Neamț pentru a verifica acuzațiile ce planează asupra fostului șef al Poliției din Neamț.