Breaking news

Aurel Radu și-a dat demisia din funcția de director al Metrorex

Aurel Radu a renunțat la funcția de Director General al companiei de stat Metrorex SA, ca urmare a discuțiilor avute marți, cu Ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

aurel radu - metrorexMinistrul Transporturilor ”i-a făcut vânt„ lui Aurel radu din funcția de director la Metrorex, după ce compania a propus majorarea tarifului călătoriilor cu metroul.

”Astăzi, 24.03.2015, membrii Adunării Generale a Acționarilor din cadrul Societății Comerciale de Transport cu Metroul București “Metrorex” – S.A. au luat act de renunțarea la contractul de mandat pentru funcția de director general a domnului Aurel Radu. Demisia acestuia este urmarea discuțiilor recente avute cu Ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat preluarea atribuțiilor de director general pe o perioadă interimară de către domnul Cătălin Homor, director Investiții și Achiziții Publice în cadrul Metrorex”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor.

Demisia vine după ce compania a atribuit în mod direct un contract pentru achiziția a 51 de trenuri de metrou.

”Referitor la procedura de licitatie deschisa având ca obiect achizitia a 51 de trenuri pentru Magistrala 5 de metrou, va comunicam ca în data de 23.03.2015 a fost înregistrata la S.C. METROREX S.A. depunerea unei noi contestatii (cea de a doua), formulata de catre unul dintre ofertanti, cu privire la elementele comunicate acestuia ca urmare a finalizarii procesului de evaluare a ofertelor.În conformitate cu prevederile legislatiei în domeniul achizitiilor publice, autoritatea contractanta urmeaza sa procedeze la informarea si transmiterea unei copii a contestatiei catre toti ofertantii participanti la procedura de achizitie si sa transmita punctul sau de vedere catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si contestatoare”, se arată în comunicatul de presă al Metrorex.

Compania Metrorex spune că a majorat prețul călătoriilor: Pentru asigurarea serviciului public de transport călători cu metroul în contextul necesităţii menţinerii gradului de confort şi a siguranţei circulaţiei pentru pasagerii transportaţi, menţinerii sau reducerii intervalului de circulaţie a trenurilor de metrou la orele de vârf,  asigurării bunei funcţionari a dotărilor (lifturi, scări rulante etc.) pentru persoane cu mobilitate redusă și pentru  ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Metrorex S.A. pe anul 2015.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, S.C. Metrorex S.A. propune ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul, măsură promovată încă din anul 2013, după cum urmează:

· călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 2 călătorii: de la 2,00 lei / călătorie la 2,50 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 10 călătorii: de la 1,50 lei / călătorie la 2,00 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii: de la 1,43 lei / călătorie la 1,79 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii: de la 0,95 lei / călătorie la 1,35 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea abonamentului de o zi: de la 1,50 lei / călătorie la 2,00 lei / călătorie

Abonamentul lunar cu 62 de călătorii se elimină că urmare a numeroaselor nemulţumiri exprimate de publicul călător.

>