Breaking news

Aur și argint pentru România la Europenele de Canotaj din Slovenia

România a cucerit sâmbătă, la Europenele de Canotaj din Slovenia, două medalii, una de aur și alta de argint. Echipajul feminin de patru rame a luat aurul iar echipajul masculin de 8+1, argintul.

Echipajul compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a cucerit medaliile de aur, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Bled din Slovenia.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 minute 22 secunde și  69 sutimi. Argintul a fost cucerit de Marea Britanie cu timpul de 6 minute 23 secunde și 72 sutimi iar bronzul a fost cucerit de Olanda cu timpul de 6 minute 27 secunde și  10 sutimi.

Tricolorii au pierdut aurul pentru cinci sutimi de secundă

Echipajul format din Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a câştigat argintul în proba masculină de 8+1.

Tricolorii au fost cronometraţi cu timpul de 5 minute 28 secunde 14 sutimi, fiind devansaţi de Marea Britanie cu doar cinci sutimi (05:28.09). Podiumul a fost completat de Olanda, cu timpul de 5 minute 28 secunde și 61 sutimi.

În cealaltă finală de sâmbătă, la patru vâsle masculin, România (Mihai Chiruţă, Constantin Adam, Ioan Prundeanu, Marian Enache) s-a clasat pe locul 5 (05:47.48).

România a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, iar duminică va fi prezentă în alte şase finale.

>