Breaking news

Au început acțiunile de promovare a festivalului “Zile și nopți de teatru european la Brăila”

loading...

În perioada 7 – 13 octombrie 2012 are loc cea de-a VII-a ediție a festivalului “Zile și nopți de teatru european la Brăila”.

Vineri, 5 octombrie, mai mulți tineri de la diferite licee brăilene au participat la acțiuni de promovare a festivalului. Îmbrăcați în costume de epocă, elevii au mers în principalele puncte ale orașului și au distribuit pliante. Cu zâmbetul pe buze, adolescenții implicați în proiect, i-au invitat pe oameni la spectacolele de teatru care vor avea loc în cadrul festivalului de anul acesta.

Echipele de liceeni voluntari au fost coordonate de Rodica Antonescu, Radu Nichifor și Ionuț Alexandru Bratu. La acțiunile de promovare au participat tineri de la trei licee. De la Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila s-au alăturat Braileanu Andreea, Chiocaru Roxana, Constantin Laura, Smeu Alexandra, Iordache Andreea, Bogdan Ana Maria, Mangiurea Alina, Vlad Madalina, Anghel Elena, Popa Ioana Sabina, Ghionea Georgiana, Pana Adrian, Mirea Diana, Oprea Simona Mihaela, Harabagiu Gabriela, Mircioi Alex, Gorgovan Andra, Elena Coman și Bratu Ionut Alexandru. De la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” Brăila, Costinas Sarah, Vladescu Marina Diana, Constantin Alexandra, iar de la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” Brăila, Stefanov Karin.

Ionuț Alexandru Bratu, coordonatorul echipei de voluntari, a prezentat activitățile ce vor fi întreprinse: “Anul acesta, cu ocazia festivalului «Zile și nopți de teatru», noi, elevii liceelor Brăilei, ne-am înscris într-un voluntariat cu scopul de a promova festivalul, piesele care se vor juca și evenimente care se vor desfașura în incinta teatrului. Mai precis, o sa ne vedeți prin oraș îmbracați în costume de epocă, rochii elegante, o să împarțim pliante și o să invităm cu drag lumea la festival. Consider că este un privilegiu să ne promovăm teatrul local deoarece Teatru «Maria Filotti» nu este doar un monument istoric de valoare incontestabilă, ci este și locul unde actorii își arată magia pe scena, iar noi publicul suntem mereu captivați de aceasta.”

Elena Coman, una dintre tinerele care își oferă sprijinul pentru bunul mers al evenimentelor, declară: “Este al doilea an în care particip ca voluntar la Festivalul «Zile și nopți de teatru european la Brăila». Ediția 2012 mi se pare mult mai bine organizata și mai complexă decât cea de anul trecut. Am dat startul acestui eveniment cu o sesiune de împărțit flyere în diverse puncte centrale din oraș, iar oamenii s-au arătat deosebit de încântați. Urmează o săptămână incitantă pentru noi, tinerii, pentru că vom continua cu promovarea Festivalului și, de asemenea, ne vom afla la teatru în fiecare zi pentru diverse acțiuni. Este o experiență fantastică și, mai ales, culturală, care ne încântă!

Deschiderea oficială a festivalului are loc duminică, 7 octombrie, iar primul spectacol este “Sandros” de Katalin Thuróczy în regia lui Sorin Militaru. Din distribuție fac parte Liliana Ghiţă, una dintre cele mai apreciate actrițe ale dramaticului brăilean, Silvia Tariq,  Cristina Draghici, Emilia Mocanu, Lacramioara Moscaliuc, Claudia Bratu,  Mihaela Trofimov, Dorin C.Zachei.

Detalii despre programul festivalului, aici.

Valentin Spînu

loading...