Breaking news

Atleți din 35 de țări vor alerga la Maratonul de la București

loading...

Sportivi din 35 de țări și-au confirmat prezența al startul Maratonului Internațional București, a șasea ediție, care va avea loc duminică 6 octombrie.

maraton bucurestiStartul Maratonului se dă duminică la ora 9.00 în Piața Constituției. Valeria Răcilă van Groningen, președintele Asociației Bucharest Running Club, organizatoarea evenimentului, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că s-au înscris alergători din 35 de țări, printre care și 15 atleți de elită la maraton, din Africa și Europa. Sunt disponibile 6.000 de locuri la cursele de adulți și 2.000 la copii.

Valeria Răcilă van Groningen a spus joi că: În cadrul maratonului se va încerca o intrare în Cartea Recordurilor, prin timpul realizat de șase alergători români, care vor concura legați între ei.

Sâmbătă vor avea loc cursa copiilor (0,85-1,4 km), iar duminică maratonul (42,195 km), semi-maratonul (21,097 km), ștafetă-maraton 4×10,548 km și cursa populară de 3,5 km.

O noutate pentru această ediție a evenimentului este cursa bebelușilor (6 luni — 4 ani), programată sâmbătă și la care s-au înscris până acum 116 părinți, care vor alerga 800 de metri împingând căruciorul. Nu are caracter competitiv și din considerente de securitate nu se premiază viteza. Premiile vor fi date prin tragere la sorți.

În cadrul Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, Federația Română de Atletism va organiza, duminică 6 octombrie, Campionatul Național de maraton, la care s-au înscris 60 de sportivi.

loading...