Breaking news

Atentate cu bombă la maratonul din Boston, soldate cu 3 morți și 144 de răniți

Două bombe au explodat luni în apropierea liniei de sosire a Maratonului din Boston, Massachusetts. Bilanțul inițial indică trei morți și 144 de răniți, dintre care 17 sunt în stare gravă.

atentat bomba bostonUn atentat terorist în timpul căruia s-au detonat două bombe a însângerat tradiționalul Maraton atletic de la Boston.

La finalul cursei atletice, în apropiere de linia de sosire, pe o stradă adiacentă culoarului principal, au fost detonate două bombe care au provocat moartea a cel puțin trei persoane. Altele 144 sunt rănite, iar 17 dintre acestea sunt în stare gravă internate în spital. Printre cele 144 de persoane rănite, 8 sunt copii.


Din păcate bilanţul victimelor creşte de la o oră la alta iar administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare pentru a gestiona situaţia din Boston.

Unii dintre pacienţii trataţi la Massachusetts General Hospital a suferit răni la membrele inferioare care necesită „operaţii multiple” în zilele următoare, a declarat chirurgul Peter Fagenholz.

„Am văzut oameni ale căror picioare au fost spulberate”, a povestit pentru AFP Mark Hagopian, proprietarul hotelului Mark, situat în apropiere de linia de sosire a maratonului. „Unul dintre ei nu mai avea picioare de la genunchi în jos, dar era în viaţă”, a adăugat el, confirmând că a auzit două explozii. Una dintre ele a fost enormă. „I-am simţit suflul pe faţă”, a povestit el.

Majoritatea persoanelor au fost rănite la picioare, potrivit Boston Medical Center. Multe dintre ele şi-au văzut picioarele amputate.

Preşedintele Barack Obama a promis că cei responsabili vor „simţi întreaga greutate a justiţiei”.

Un înalt oficial din serviciile secrete americane a declarat că alte două bombe au fost găsite în apropierea liniei de sosire a cursei maraton, în ceea ce părea a fi un atac bine coordonat.

Exploziile au avut loc aproape simultan, la aproximativ 10 secunde şi circa 100 de metri una de cealaltă, trântindu-i la pământ pe spectatori şi cel puţin un alergător, spărgând ferestre şi ridicând un nor gros de fum deasupra străzii şi peste steagurile naţionale aliniate de-a lungul liniei de sosire.

Trotuarul unde s-au detonat cele două bombe arăta ca după război. Bălți de sânge, oameni răniți, urlând de durere, bucăți de sticlă și persoane rănite cu picioarele sfârtecate de suflul exploziei