Breaking news

Atentat terorist la Volgograd soldat cu 18 morți

Tragedie de proporții în orașul rus Volgograd. O femeie kamikaze a detonat o bombă în gara orașului, ucigând cel puțin 18 persoane iar altele 40 sunt rănite grav.

atentat terorist volgogradBomba a fost detonată duminică dimineață, de femeia kamikaze în gara din Volgograd în mijlocul călătorilor.

Svetlana Smolyaninova Ministrul de Interne al regiunii, a declarat pentru RIA Novosti că explozia s-a produs la etajul al doilea al gării de tren, deși alte surse din poliția locală au declarat că explozia a plecat de la parterul clădirii.

Comitetul Național Anti-Terorism a declarat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat și că a fost, probabil opera unui atentator sinucigaș de sex feminin.

Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite grav. Însă bilanțul este unul provizoriu, numărul persoanelor decedate ar putea să crească.

Explozia a fost surprinsă de o cameră de luat vederi situată în apropierea gării. În imagini se vede cum în interiorul clădirii este detonată bomba și cum oamenii încep să fugă din clădire.

Ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean transmite, în numele său şi al Ministerului Afacerilor Externe al României, condoleanţe sincere, alături de cea mai profundă compasiune şi solidaritate familiilor victimelor atentatului cu bombă ce a avut loc la Volgograd, la 29 decembrie 2013.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate acțiunile teroriste de orice natură.

În aceste momente de adâncă suferinţă şi tristeţe Ministerul român al Afacerilor Externe este alături de familiile îndoliate şi de întreg poporul rus.