Breaking news

Atentat terorist la Viena. Cel puţin 10 persoane au fost ucise de atacatorii înarmaţi

loading...

Teroare pe străzile Capitalei Austrie după ce un comando format din circa 10 terorişti înarmaţi, au deschis focul asupra mai multor persoane în apropierea unei sinagogi evreieşti din Viena.

Stare de asediu la Viena după ce un comando de 7-10 teroriști islamici care au vizat obiective evreiești din Capitala Austriei, au ucis circa 10 persoane. Atacul a avut loc pe strada pe care se află sinagoga principală a Vienei. Oskar Deutsch, președintele Comunității Evreiești din Viena, a scris pe Twitter că nu este clar dacă sinagoga a fost ținta atacatorului, în condițiile în care aceasta era închisă.

Un agent de poliţie a fost ucis în atacul armat din centrul Vienei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate austriece.În timp ce unul dintre autorii atacului armat a fost arestat.

Atacul armat a avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul Vienei și pe terase se aflau mulți oameni.

Avem de-a face cu un presupus atac terorist. Unul dintre teroriști ar putea fi eliminat. Mesajul se aplică în continuare: vă rugăm să rămâneți înăuntru. Suntem încă în lupta împotriva teroriștilor. Presupunem că sunt mai mulți autori puternic înarmați. Vă rog să rămâneți vigilenți. Dacă aveți informații, vă rugăm să nu le publicați, dar puneți-le la dispoziția poliției la http://upload.bmi.gv.at”, a scris pe Twitter Ministrul de Intrne, Karl Nehammer.

Atacul terorist a fost pregătit „foarte profesionist”, a spus cancelarul Sebastian Kurz la televiziunea de stat. Atacatorii au fost, de asemenea, foarte bine înarmați, a adăugat el.

Potrivit primarului Vienei, Michael Ludwig, este posibil ca atacatorul ucis de poliție să fi purtat o centură cu explozibili. Serviciile speciale au fost chemate în acest sens.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atactul terorist.

„Trecem prin momente dificile. Vreau să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist”, a scris Kurz pe Twitter.

Forțele speciale „Cobra” au fost alertate și toate unitățile disponibile dela Wiener Neustadt, Graz și Linz au fost trimise la Viena, relatează Kurier.

loading...