Breaking news

Atentat terorist la Târgul de Crăciun de la Berlin. Un camion a intrat în mulțime și a ucis 12 oameni

loading...

Tragedie în Germania, în ajunul de Crăciun. Un camion a intrat în viteză în mulțimea de oameni aflată luni seară la Târgul de Crăciun de la Berlin. Bilanțul comunicat de Ministerul de interne german, indică 12 morți și 48 de răniți.

atentat-terorist-berlinAtentat terorist la Berlin după modelul patentat în 14 iulie de Ziua Națională a Franței, la Nisa, soldat cu 86 de morți. Un camion a intrat în viteză în mulțimea de oameni adunată la Târgul de Crăciun de la Berlin.

După ce a măcelărit câteva zeci de persoane, șoferul camionului a fugit de la locul atentatului terorist.

Un martor al atacului comis luni la Berlin l-a urmărit pe șoferul camionului — care a intrat într-o mulțime de oameni și care a încercat apoi să fugă — și a luat legătura cu poliția, fapt ce a înlesnit arestarea suspectului.

La circa doi kilometri de piața de Crăciun, în apropierea Coloanei Victoriei, la Tiergarten, marele parc central din Berlin, mai mulți agenți l-au reținut pe șofer, singurul arestat pentru aceste fapte calificate de Ministerul de Interne federal drept atentat.

Surse din domeniul securității au afirmat că suspectul nu era înregistrat în baza de date pertinente înainte de atac. El avea totuși la activ infracțiuni mai puțin grave, au indicat sursele, fără să ofere alte detalii.

Ministerul german de interne a calificat marți dimineață drept ‘atentat’ carnagiul provocat în ajun de un camion care a intrat în plin într-o piață de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50, transmite AFP.

Poliția germană consideră că bărbatul din Pakistan care a fost arestat ca suspect nu ar fi adevăratul autor, relatează cotidianul Die Welt, citând surse din cadrul securității, potrivit Reuters.

Presupusul șofer al camionului era un tânăr de 23 de ani din Pakistan identificat drept Naved B.

Presa germană relatase anterior că bărbatul suspectat că a intrat în mod deliberat cu camionul într-o piață de Crăciun din Berlin ar fi ajuns în Germania pe ruta balcanică a migrației.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>