Breaking news

Atentat terorist la Ierusalim. Un camion a intrat în mulțime și a ucis patru soldați israelieni – VIDEO

Un camion a intrat duminică într-un grup de soldați israelieni în zona Armon Hanatziv în Ierusalimul vechi. În urma incidentului, patru soldați și-au pierdut viața. Autoritățile israeliene susțin că șoferul camionului era membru ISIS.

atentat-israelCel puțin patru persoane au murit și cel puțin 15 au fost rănite, a anunțat poliția israeliană. Poliția a anunțat că nu este vorba despre un accident și că toate victimele, trei femei și un bărbat, aveau în jur de 20 de ani. Șoferul camionului a fost identificat, era palestinian și locuia în Ierusalimul de Est. Șoferul a fost împușcat pe loc.

Este cel mai sângeros atac care are loc la Ierusalim din ultimele luni și a avut drept țintă un grup de recruți ai armatei israeliene aflați în excursie pe promenada Armon Hanatziv, o locație pavată cu vederea panoramică a orașului vechi.

Roni Alsheich, șeful poliției naționale israeliene, a spus că nu exclude ca atacatorul să se fi inspirat din recentul atac de la Berlin care a ucis 12 oameni în decembrie 2016.

“Este, fără îndoială, posibil să fi fost influența de ce a văzut la televizor, dar e dificil să înțelegi ce îi trece prin minte unui individ pentru a determina ce l-a motivat, dar aceste lucruri au un efect, fără îndoială” a spus Alsheich jurnaliștilor.

Imaginile arată mai mulți soldați fugind de la locul incidentului, lăsând loc de dezbateri aprise în presa israeliană cu privire la motivele pentru care nu au încercat și ei să împiedice atacul.
Armata israeliană organizează adesea excursii educaționale pentru recruți, iar Armon Hanatziv este una dintre destinațiile preferate.

Gruparea islamistă Hamas a caracterizat atacul de duminică ca “o operațiune eroică a rezistenței față de ocupația israeliană”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că şoferul camionului care a ucis duminică patru soldaţi israelieni la Ierusalim ar fi suporter ar grupării jihadiste Statul Islamic, transmite Reuters.

“Am aflat identitatea atacatorului şi, după toate indiciile, el este un susţinător al grupării Statul Islamic. Am închis circulaţia în Jabel Mukabar, cartierul de unde provenea, şi mai avem în vedere şi alte acţiuni despre care nu pot da detalii”, a spus premierul israelian.

>