Breaking news

Atenție la alimentația câinelui în prag de sărbători

loading...

Odată cu sărăbtorile de iarnă, prin ograda românului se găsește din ce în ce mai multă carne și preparate din carne de porc. Mare grijă cum vă hrăniți câinele și pisica în această perioadă.

catel_mancareChiar dacă carnea de porc este la ordinea zilei în această perioadă ea nu trebuie să se regăsească și în alimentația animalelor de companie. Este contraindicat să hrăniți câinele cu resturi de porc sau produse ce au la bază carnea de porc.

Câinele și pisica pot devora cu plăcere carnea de porc, însă aceasta este greu digerabilă și are și colesterolul ridicat. Pe lângă toate astea, în urma hrănirii animalului cu carne de porc riscați să produceți o intoxicație generalizată manifestată clinic prin alergie cutanată. Astfel câinele începe să se scarpine de orice obiect din jurul său atât de tare încât își provoacă răni.

Pe piele apar inițial mici puncte roșietice, semn că organismul nu a tolerat bine carnea de porc și s-a produs o alergie pe fond alimentar.

Dacă se ajunge în acest stadiu, trebuie să dați fuga la medicul veterinar pentru aplicarea unui tratament detoxifiant cât mai rapid cu putință.

Puteți preveni toate aceste neplăceri de sărbători prin aplicarea unei alimentații corecte, lipistă de ingredientele consumate de români de Crăciun și Anul Nou.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>