Breaking news

Atanasie Stănculescu, condamnat pentru crime la Revoluție, invitat de Băsescu la recepția de Ziua Națională

loading...

Traian Băsescu l-a invitat la recepția de 1 decembrie, de la Palatul Cotroceni, organizată în cinstea Zilei Naționale a României, pe generalul de armată, Victor Atanasie Stănculescu, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru că a ordonat uciderea românilor la Revoluția din 1989. În schimb, președintele care în 2006, condamna comunismul, nu a invitat la recepția de la Cotroceni niciun fost deținut politic.

basescu - atanasie stanculescuTraian Băsescu sfidează poporul chiar și de Ziua Națională a României și, pe banii statului, dă recepții oficiale la care invită pe ginerele său penal, Radu Pricop, care a omorât o femeie în acte ca să-i ia pământul și să obțină apoi o despăgubire de la stat de 10 milioane de euro. La aceeași recepție, Băsescu a invitat și un om condamnat pentru omor deosebit de grav. Este vorba de generalul de armată Victor Atanasie Stănculescu, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru crimele de la Revoluția din 1989.

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a fost liberat din închisoare pe 21 mai 2014, de Tribunalul Ilfov, după ce a ispăşit mai mult de o treime din pedeapsa de 15 ani primită în dosarul privind Revoluţia din 1989 de la Timişoara.
Îmbrăcat în costum elegant și cu Steaua României în piept, deși legal nu mai avea dreptul să o poarte ca urmare a condamnării la închisoare, Victor Atanasie Stănculescu a venit la recepția de la Cotroceni, organizată de Băsescu pentru a celebra Ziua Națională a României. Edmond Tălmăcean, mândru că se afla printre invitații de la Cotroceni, după ce și-a făcut selfie cu Băsescu, a ținut morțiș să se tragă în poză și cu criminalul de la Revoluție.

Deși în 18 decembrie 2006, Traian Băsescu a condamnat Comunismul, printr-o alocuțiune în Parlamentul României, la recepția de la Cotroceni, în anul când se împlinesc 25 de ani de la căderea comunismului în Europa, președintele nu a invitat niciun fost deținut politic. Dovedind în acest fel că tot discursul  susținut în Parlament a fost unul demagogic.

”Pentru cetăţenii României, comunismul a fost un regim impus de un grup politic autodesemnat ca deţinător al adevărului, un regim totalitar născut prin violenţă şi încheiat tot prin violenţă. A fost un regim de opresiune, care a expropriat poporul român de cinci decenii de istorie modernă, care a călcat în picioare legea şi a obligat cetăţenii să trăiască în minciună şi frică.  Avem datele necesare condamnării fără drept de apel a regimului comunist din România. O democraţie fără memorie este una aflată în gravă suferinţă. Nu trebuie să uităm, pentru a putea să evităm erorile trecutului. Concluziile Comisiei, pe care mi le însuşesc, afirmă că sistemul comunist totalitar din România a fost impus prin dictat străin. Într-adevăr, a fost vorba de un regim ilegitim, întemeiat pe o ideologie fanatică, o ideologie a cultivării sistematice a urii, pentru care „lupta de clasă” şi „dictatura proletariatului” simbolizau esenţa progresului istoric. Importată din URSS, ideologia comunistă a justificat atacul împotriva societăţii civile, a pluralismului politic şi economic, nimicirea partidelor democratice, distrugerea pieţei libere, exterminarea prin asasinat, deportări, muncă forţată, întemniţare a sute de mii de oameni. În spatele măştii „umanismului socialist“ s-a ascuns cel mai profund dispreţ pentru om ca individ. Pe baza examinării literaturii analitice şi a mărturiilor existente, care probează natura antipatriotică a totalitarismului comunist, putem afirma că regimul comunist din România (1945-1989) a fost nelegitim şi criminal. Acest moment simbolic reprezintă bilanţul a ceea ce am trăit şi ziua în care ne întrebăm cu toţii cum vrem să trăim de acum înainte. Ne vom desprinde mai repede de trecut, vom face progrese mai temeinice, dacă înţelegem ce ne împiedică să fim mai performanţi, mai curajoşi, mai încrezători în forţele noastre. Tot ceea ce vreau este să clădim viitorul democraţiei în România şi identitatea naţională pe un teren curat”, spunea Băsescu pe 18 decembrie 2006 în Parlamentul României.

Numai că una spunea în 2006 și alta face în 2014. dacă condamni comunismul în termeni extrem de duri, cum se face că inviți la Cotroceni, de Ziua Națională a României, pe unul care a făcut parte din regimul comunist și mai mult de atât a fost condamnat definitiv la închisoare pentru omor deosebit de grav la Revoluție?! Acest lucru nu este decât o sfidare în plus din partea lui Băsescu la adresa românilor, la fel cum a făcut în cei zece ani de mandat ca președinte.

loading...