Breaking news

Atac terorist la sediul unui ziar din Paris, soldat cu 12 morți

loading...

Măcel la sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris. Un grup de persoane mascate au pătruns în sediul ziarului și au deschis focul, ucigând 12 persoane, în timp ce altele zece sunt grav rănite.

breaking-newsAutoritățile franceze sunt în alertă maximă după ce miercuri, a avut loc un atac terorist la sediul ziarului Charlie Hebdo din Paris.

Doi bărbați mascați au intrat în sediul ziarului, miercuri în jurul orei 11.30, strigând “Allah Akbar” şi “Profetul a fost răzbunat” după care au deschis focul și au ucis pe loc 12 persoane, dintre care doi sunt polițiști.

Alte zece persoane au fost grav rănite în atentatul terorist.

După ce au făcut măcel în sediul publicației franceze, atacatorii au fugit cu o mașină neagră. Atacul a durat aproximativ zece minute, iar în urmă s-a produs un adevărat carnagiu greu de descris.

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat că atacul este unul terorist și a postat un mesaj pe Twitter în care a scris că: Nici un act barbar nu va opri libertatea presei. Suntem o țară unită, care va reacționa și îi va bloca.

Ziarul de satiră Charlie Hebdo publică frecvent articole în care îl ironizează pe profeul Mahomed. Dina cest motiv islamiștii au atacat ziarul francez.

Autoritățile franceze au ridicat nivelul alertei teroriste și au securizat sediile publicațiilor și televiziunilor din Franța.

Primul ministru al României, Victor Ponta a transmis un mesaj oficial autorităților de la Paris în care spune că: Sunt profund șocat de atentatul care a avut loc la Paris în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața sau au fost grav rănite. România este solidară cu Franța și condamnă ferm actul de terorism care afectează libertăți fundamentale. Condoleanțele noastre familiilor victimelor  și poporului francez.

Și Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a transmis un mesaj autorităților din Franța, prin care condamnă atacul terorist:  Îmi exprim șocul și profunda indignare față de atacul terorist fără precedent care a avut loc astăzi la sediul publicației «Charlie Hebdo» din Paris. Acest act de o gravitate extremă împotriva reprezentanţilor presei reprezintă un atac la însăși esența democrației și a valorilor și libertăților fundamentale. Condamnăm în cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezintă un atac de o laşitate revoltătoare la adresa presei şi a lumii civilizate. România va continua, alături de partenerii europeni, să sprijine lupta împotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor. Suntem alături de întregul popor francez prieten, greu încercat în aceste momente tragice.

loading...