Breaking news

Atac sinucigaş cu bombă asupra unei biserici din Nigeria

O maşină cu atentator sinucigaş a explodat într-o biserică din centrul Nigeriei. Cel puţin trei persoane au murit, iar altele au fost rănite.

Atacatorul a intrat cu vehiculul în interiorul lăcaşului de cult, în cursul zilei de duminică, şi a produs o puternică deflagraţie. Actul terorist s-a petrecut în localitatea Jos, capitala statului nigerian Plateau. Se vehiculează că bărbatul care a comis fapta a murit.

Cel puţin trei oameni au decedat, iar zece sunt răniţi. Bucăţi de carne erau răspândite în curtea şi în interiorul bisericii, relatează un supravieţuitor citat de Al Jazeera. Armata şi poliţia nu au putut fi contactate de presă.

De-a lungul ultimilor ani, localitatea Jos a fost scena a sute de crime săvârşite pe criterii etnice şi religioase, în urma violenţelor sociale. Locuitorii de aici au devenit ţinta unei grupări radical-islamiste, numită Boko Haram.

Cu numai câteva zile în urmă fuseseră ucise alte 19 persoane, ca urmare a unor atacuri pornite de Boko Haram asupra aşezărilor Gombe şi Kano.

Gruparea Boko Haram luptă împotriva populaţiei de religie creştină. Nigeria, cel mai populat stat african, este divizată între partea de nord, predominant musulmană, şi partea de sud, predominant creştină, scrie Al Jazeera.

valentin.spinu@exclusivnews.ro