Breaking news

Atac dur al lui Ponta: Băsescu a avut nesimțirea să-l sune pe Bărdișteanu după ce i-a făcut dosar penal

Atac fără precedent al premierului la adresa lui Băsescu.  Ponta  a spus vineri că preşedintele a avut “nesimţirea” ca, după ce “i-a făcut dosar penal”, să-l sune pe medicul Şerban Brădişteanu ca acesta să meargă în Turcia la Regele romilor Florin Cioabă.

ponta - basescuPonta l-a taxat dur pe Băsescu după ce președintele l-a rugat pe medicul Brădișteanu să meargă în Turcia pentru a-l examina medical pe Regele Cioabă. Și asta pentru că în 2012, Băsescu a pus procurorii să-i facă dosar penal medicului pentru că îl tratase Adrian Năstase, după tentativa de sinucidere.

Mă bucur că doctorul Brădişteanu nu are termen la tribunal, că i-a făcut Băsescu dosar. Deci, Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia şi mă bucur că nu are termen la tribunal, că nu putea să meargă doctorul Brădişteanu, pentru că trebuia să se ducă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar. Apropos de ticăloşie şi de tupeu, după ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai şi nesimţirea să-l suni la telefon să-l rogi să ajute pe cineva„, a spus Ponta.

Ponta a mai spus într-o conferinţă de presă susținută vineri la Suceava că statul român intervine în cazul unui cetăţean român aflat într-o situaţie cu totul specială în afara ţării. Și că se aștepta ca Băsescu să se intereseze de soarta românilor morți în Muntenegru.

Eu m-aş fi aşteptat ca preşedintele ţării să se preocupe atunci când am avut accidentul din Muntenegru. Nu l-a interesat, l-a durut în cot. Anul trecut, când a fost cu copiii din Suceava, nu l-a interesat, n-a sunat pe nimeni, însă revoltător este faptul că după ce domnul Băsescu i-a făcut dosar penal doctorului Brădişteanu a avut curajul să-l sune la telefon. Este tipic pentru personalitatea domnului preşedinte”, a mai spus Ponta.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.

Medicul Şerban Brădişteanu a spus că a mers în Turcia la Regele Cioabă, la rugămintea lui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă”, a spus Șerban Brădişteanu.

Medicul Şerban Brădişteanu a plecat în Turcia pe banii familiei lui Florin Cioabă.

>