Breaking news

Atac armat la Istanbul la sediul partidului de guvernământ

loading...

Alertă maximă în Turcia după ce o persoană înarmată a intrat miercuri într-un sediu al formațiunii de guvernământ. Atentatul vine la o zi după ce ce militanți de extremă-stânga au luat ostatic un procuror într-o instanță din oraș și mai apoi l-au ucis.

atentat partid de guvernamant turciaSediul Partidului Justiției și Dezvoltării situat într-o suburbie a Istanbulului a fost ținta unui atac armat.

Bărbatul a spart geamurile de la etajul superior al clădirii situate în cartierul Kartal, în partea asiatică a metropolei de pe țărmul Bosforului și a afișat un drapel turcesc care avea imprimată imaginea unei săbii pe el.

Mașini ale poliției s-au adunat în fața clădirii, iar zona a fost izolată de către forțele de ordine. În scurt timp, bărbatul a fost reținut de forțele de ordine turce.

Incidentul de la sediul partidului are loc în timp ce judecători și avocați s-au adunat la Palatul de Justiție pentru a aduce un omagiu procurorului care a fost ucis în urmă cu o zi.

Luni, doi teroriști au luat ostatic un procuror în sediul unui tribunal din Istanbul. Ei au cerut poliţiei să-şi asume responsabilitatea pentru moartea unui tânăr, la nouă luni de la rănirea sa în timpul unor proteste de stradă.

Poliţiştii i-au ucis pe atacatori, membri ai Partidul/Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), dar procurorul a fost rănit în operaţiunea anti-teroristă şi a murit la spital.

Din cauza acestui atentat de azi, Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan și-a scurtat vizita oficială pe care o efectuează azi în România.

loading...