Breaking news

Atac armat în estul Ucrainei. Militanţi proruşi au atacat trupele antitero

loading...

Militanţii proruşi au deschis focul asupra trupelor antitero ucrainiene care veniseră să elibereze comisariatul de poliţie din oraşul Slaviansk, situat în estul rusofon al Ucrainei.

ucraina razboiMinistrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov a anunțat că militanţii proruşi au ocupat sâmbătă, comisariatul de poliţie şi sediul serviciilor de securitate din oraşul ucrainean Slaviansk.

Forţele speciale trimise la Slaviansk pentru a recupera instituțiile ocupate, au fost atacate de militanții proruși care au deschis focul.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a convocat Consiliul de securitate, sâmbătă seara, în contextul evenimentelor din estul ţării, unde lupte au loc în mai multe oraşe, potrivit ministrului de Interne, Arsen Avakov, relatează AFP.

Potrivit ministrului, lupte aveau loc în special la Kramatorsk, în provincia Doneţk, unde “necunoscuţi au deschis focul în direcţia administraţiei locale”. “Poliţia răspunde. Schimburile de foc continuă”, a adăugat el.

La Krasnîi Liman, de asemenea în provincia Doneţk, “combatanţi înarmaţi” au atacat poliţia cu “arme de fabricaţie rusă AK100, deţinute doar de forţele armate ruse”, potrivit ministrului.

Manifestanţi proruşi au pătruns sâmbătă în sediul central al poliţiei din oraşul ucrainean Doneţk.

Aproximativ 200 de persoane au pătruns cu forţa în sediul central al poliţiei.

Slaviansk are aproximativ 100.000 de locuitori şi este situat în provincia Doneţk, în apropierea frontierei cu Rusia.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>