Breaking news

Atac armat al talibanilor asupra unui hotel din Kabul, soldat cu 10 morți

loading...

Cel mai mare hotel din Kabul a fost ținta unui atac armat al talibanilor, anunță poliția afgană. Potrivit Ministerului afgan de Interne, atacul a durat cinci ore, și s-a soldat cu mai multe pagube materiale și cu moartea a cel puțin 10 persoane.

hotel.flacariAtacatorii au pătruns în hotel marți seară și au declanșat un atac concertat timp de cinci ore. Multe dintre victime erau angajaţi ai hotelului Intercontinental din Kabul, iar ultimul agresor a detonat o încărcătură explozivă aflată asupra sa, la câteva ore după încheierea atacului.

Hotelul a fost înconjurat de importante efective ale trupelor de securitate afgane, iar forţa internaţională NATO a trimis la faţa locului un elicopter, care a deschis focul asupra agresorilor.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat atentatul, precizând că acesta a vizat cetăţeni străini cazaţi la hotel. Zabihullah Mujahid a afirmat că membrii comandoului au ucis 50 de persoane, printre care se numără cetăţeni străini şi oficiali afgani, şi au luat 300 de ostatici.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>