Breaking news

ASUS lansează pe piață placa video ROG MATRIX GTX 580

Continuând succesul plăcilor video ROG MATRIX, ASUS a lansat seria ROG MATRIX GTX 580. Bazată pe nucleul grafic NVIDIA GeForce GTX 580, noua suită combină arhitectura DirectCU II cu două ventilatoare, componentele alimentării Super Alloy Power cu 19 faze și instrumentele de overclocking TweakIt, ProbeIt și butonul special Safe Mode.

placa videoFolosind noul software pentru overclocking GPU Tweak, atât jucătorii cât și pasionații de overclocking pot câștiga un avantaj de necontestat în competițiile de profil. Seria ROG MATRIX GTX 580 este tactată la 816MHz și încorporează 1.5GB memorie GDDR5 la frecvența de 4.8GHz. Este livrată împreună cu o varietate de instrumente hardware, incluzând TweakIt și ProbeIt pentru overclocking și monitorizare în timp real, la care se adaugă butonul Safe Mode pentru restabilirea în orice moment a setărilor stabile.

ROG MATRIX GTX 580 a fost creată să ofere cea mai bună performanță în overclocking grație PCB-ului redesenat și a alimentării Super Alloy Power cu 19 faze. Acest lucru permite un overclocking avansat, cu o creștere a performanței de 15%, o durată de viață de 2.5 ori mai mare și temperaturi de operare cu 35°C mai scăzute decât designul de referință.

Instrumentul de overclocking GPU Tweak integrează GPU-Z cu TechPowerUp pentru a furniza informații precise despre placa grafică. Totodată, inginerii ASUS au dezvoltat reglajul în timp real al frecvențelor, tensiunilor, vitezelor ventilatoarelor și al profilurilor pentru configurarea diferită a acestor parametri.

Prin Live Update, ASUS furnizează drivere și firmware la zi. GPU Tweak oferă jucătorilor și pasionaților de overclocking comoditate şi flexibilitate în ajustarea și monitorizarea parametrilor, lucru absent în cazul altor utilitare.

La răcirea seriei MATRIX GTX 580 contribuie designul exclusiv DirectCU II, care pune în contact direct heat pipe-urile din cupru și nucleul grafic, pentru disiparea efectivă a căldurii. Două ventilatoare silențioase absorb cu 600% mai mult aer, comparativ cu designul de referință, obținând temperaturi de operare cu 20% mai scăzute.

Indicatorul MATRIX LED indică prin schimbarea culorii în timp real gradul de încărcare a plăcii. Placa video ASUS ROG MATRIX GTX 580 Platinum va fi disponibilă în România săptămâna viitoare.

>