Breaking news

ASUS a lansat placa video HD 7790 DirectCU II

ASUS a lansat placa video HD 7790 DirectCU II care utilizează un GPU AMD Radeon™ HD 7790 supratactat și o răcire cu două ventilatoare pentru operarea silențioasă.

placa video asusHD 7790 DirectCU II oferă performanță în jocurile DirectX 11.1 și în aplicațiile multimedia, exploatând tehnologia eficientă pe 28nm.

Placa video este compatibilă cu cele mai noi jocuri PC rulate la detalii medii sau înalte și rezoluție FullHD.

Sistem DirectCU II exclusivist: cu 20% mai rece și semnificativ mai silențios ASUS HD 7790 DirectCU II face parte din clasa medie superioară și oferă performanțe excelente în jocuri și aplicații multimedia profitând de nucleul AMD Radeon™ HD 7790 la 1075MHz și de memoria video GDDR5 de 1GB.

Grație arhitecturii termice proprietare, HD 7790 DirectCU II oferă o plajă considerabilă de overclocking ce poate fi exploatată cu ajutorul software-ului utilitar ASUS GPU Tweak.

Acesta facilitează creșterea frecvențelor de lucru pentru nucleu și memorii, schimbarea tensiunilor, ajustarea vitezelor ventilatoarelor și crearea de profiluri individuale pentru diferite jocuri.

ASUS depășește specificațiile de referință, implementând arhitectura termică DirectCU II. Aceasta utilizează două ventilatoare de 80mm, alese special pentru o operare silențioasă, heat-pipe-uri de cupru puse în contact direct cu nucleul grafic și un radiator de aluminiu pentru o mai bună disipare a căldurii.

HD 7790 DirectCU II operează la temperaturi cu 20% ( 7°C) mai joase față de placa de referință și este semnificativ mai silențioasă, oferind produsului o mai bună stabilitate și longevitate.

Pregătită pentru cele mai tari jocuri ale anului HD 7790 DirectCU II pe PCI Express 3.0 utilizează un nucleu grafic fabricat pe 28nm, cu arhitectură AMD Graphics Core Next la 1075MHz.

Aceasta suportă instrucțiunile DirectX 11.1 și dispune de 1GB de memorie video GDDR5 la 6400MHz. Cu un preț de plecare foarte atractiv, HD 7790 DirectCU II oferă performanțe solide în jocurile existente și în cele viitoare, având cerințe modeste de alimentare, doar doi conectori cu 6 pini.

>